1p

Dióhéjban az elmúlt órák eseményei.

  • Az ENSZ nukleáris megfigyelő főnöke a héten még nem látogat Oroszországba, de a jövőben ezt még megteheti. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség igazgatója vasárnap jelentette be, hogy felkeresi a megszállt ukrajnai Zaporizzsja atomerőművet, de oroszországi látogatást "valamivel későbbre" terveznek.
  • Zelenszkij elmondta, hogy a horvát kormány programot fogadott el a sebesült ukrán katonák kezelésére.

 

  • A Belaruszban tartózkodó orosz katonák száma Ukrajna szerint mintegy 4 ezer főre csökkent. Andrij Demcsenko, az Állami Határőrség szóvivője elmondta, hogy januárban 10 ezren voltak. A megmaradtak többsége kiképzésen volt, a többieket visszaszállították Oroszországba.
  • Josep Borrell, az EU külpolitikai főképviselője óva intette Belaruszt attól, hogy orosz atomfegyvereket fogadjon be. „Ha Belarusz orosz nukleáris fegyvereket helyez el, az felelőtlen eszkalációt jelentene és fenyegetést jelentene Európa biztonságára nézve. Belarusz még megállíthatja, ez az ő döntésük. Az EU készen áll arra, hogy további szankciókkal válaszoljon.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!