<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Dióhéjban az elmúlt órák eseményei.

  • Az ENSZ nukleáris megfigyelő főnöke a héten még nem látogat Oroszországba, de a jövőben ezt még megteheti. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség igazgatója vasárnap jelentette be, hogy felkeresi a megszállt ukrajnai Zaporizzsja atomerőművet, de oroszországi látogatást "valamivel későbbre" terveznek.
  • Zelenszkij elmondta, hogy a horvát kormány programot fogadott el a sebesült ukrán katonák kezelésére.

 

  • A Belaruszban tartózkodó orosz katonák száma Ukrajna szerint mintegy 4 ezer főre csökkent. Andrij Demcsenko, az Állami Határőrség szóvivője elmondta, hogy januárban 10 ezren voltak. A megmaradtak többsége kiképzésen volt, a többieket visszaszállították Oroszországba.
  • Josep Borrell, az EU külpolitikai főképviselője óva intette Belaruszt attól, hogy orosz atomfegyvereket fogadjon be. „Ha Belarusz orosz nukleáris fegyvereket helyez el, az felelőtlen eszkalációt jelentene és fenyegetést jelentene Európa biztonságára nézve. Belarusz még megállíthatja, ez az ő döntésük. Az EU készen áll arra, hogy további szankciókkal válaszoljon.

(The Guardian)