5p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Alig több mint 13 ezer honfitársunk pedig kevesebb mint 50 ezer forint nyugdíjból él meg hónapról hónapra. Íme, a friss adatok a Magyar Államkincstártól.

Szinte napra pontosan négy hónap után kaptunk választ a Magyar Államkincstártól a nyugdjkifizetésekkel kapcsolatos, még február 15-én elküldött négy kérdésünkre, melyek közül háromra vonatkozóan - adatvédelmi okokból - végül nem kaptunk konkrét tájékoztatást.

Sokaknak vannak filléres gondjaik a hónap végénSokaknak vannak filléres gondjaik a hónap végén

Lapunk a 13. havi nyugdíj februári első heti kifizetésével összekapcsoltan kért adatokat az információval rendelkező államkincstártól, ahol - élve a törvényi felhatalmazással - maximálisan kihasználták a tájékoztatásra rendelkezésre álló határidőket - pontosabban az áprilisban megismételt, második megkeresésünkre jelezték, hogy élni kívánnak a 45 napos válaszadási határidővel.

Az alábbi kérdésekkel fordultunk a kincstárhoz:

  • Mekkora volt a legnagyobb, illetve a legalacsonyabb összegű, teljes szolgálati idő után járó öregségi nyugdíj, amit 2021. februárban fizetett ki a Magyar Államkincstár?
  • Mekkorák voltak ugyanezek az összegek 2020 februárjában?
  • Mekkora volt a legnagyobb és a legkisebb összegű, teljes szolgálati idő után járó öregségi, jogcím szerint 13. havi nyugdíj, amit 2021 februárjában fizetett ki a Magyar Államkincstár?
  • Egy táblázatban legyenek szívesek elküldeni továbbá nekünk a nyugdíjskálát, kifizetett összegek és ahhoz tartozó állományi létszám szerint, a megszokott rendben, aktualizálva a legutolsó kifizetésekkel.

Mint jeleztük, ezek közül háromra végül nem kaptunk választ, az első három kérdésben megjelölt adatok érzékenységére tekintettel. Az alábbi hivatalos reakció érkezett ezekre a szervezettől:

Az adatvédelmi rendelkezéseket figyelembe véve egyedi adatok kiadására – a legnagyobb és legkisebb összeg ilyen adatnak minősül – a közvetett beazonosíthatóság miatt nincs lehetőség.

Volt idő, amikor ez még nem okozott problémát. E cikk szerzője még 2012-ben egy másik lap munkatársaként kért adatokat az akkori adatgazda Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól, ahol forintra pontosan megjelölték az akkor folyósított legnagyobb nyugdíj összegét.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.