<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p


			
		
		


		
		

Alig több mint 13 ezer honfitársunk pedig kevesebb mint 50 ezer forint nyugdíjból él meg hónapról hónapra. Íme, a friss adatok a Magyar Államkincstártól.

Szinte napra pontosan négy hónap után kaptunk választ a Magyar Államkincstártól a nyugdjkifizetésekkel kapcsolatos, még február 15-én elküldött négy kérdésünkre, melyek közül háromra vonatkozóan - adatvédelmi okokból - végül nem kaptunk konkrét tájékoztatást.

Sokaknak vannak filléres gondjaik a hónap végénSokaknak vannak filléres gondjaik a hónap végén

Lapunk a 13. havi nyugdíj februári első heti kifizetésével összekapcsoltan kért adatokat az információval rendelkező államkincstártól, ahol - élve a törvényi felhatalmazással - maximálisan kihasználták a tájékoztatásra rendelkezésre álló határidőket - pontosabban az áprilisban megismételt, második megkeresésünkre jelezték, hogy élni kívánnak a 45 napos válaszadási határidővel.

Az alábbi kérdésekkel fordultunk a kincstárhoz:

  • Mekkora volt a legnagyobb, illetve a legalacsonyabb összegű, teljes szolgálati idő után járó öregségi nyugdíj, amit 2021. februárban fizetett ki a Magyar Államkincstár?
  • Mekkorák voltak ugyanezek az összegek 2020 februárjában?
  • Mekkora volt a legnagyobb és a legkisebb összegű, teljes szolgálati idő után járó öregségi, jogcím szerint 13. havi nyugdíj, amit 2021 februárjában fizetett ki a Magyar Államkincstár?
  • Egy táblázatban legyenek szívesek elküldeni továbbá nekünk a nyugdíjskálát, kifizetett összegek és ahhoz tartozó állományi létszám szerint, a megszokott rendben, aktualizálva a legutolsó kifizetésekkel.

Mint jeleztük, ezek közül háromra végül nem kaptunk választ, az első három kérdésben megjelölt adatok érzékenységére tekintettel. Az alábbi hivatalos reakció érkezett ezekre a szervezettől:

Az adatvédelmi rendelkezéseket figyelembe véve egyedi adatok kiadására – a legnagyobb és legkisebb összeg ilyen adatnak minősül – a közvetett beazonosíthatóság miatt nincs lehetőség.

Volt idő, amikor ez még nem okozott problémát. E cikk szerzője még 2012-ben egy másik lap munkatársaként kért adatokat az akkori adatgazda Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól, ahol forintra pontosan megjelölték az akkor folyósított legnagyobb nyugdíj összegét.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.