<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Tegnap arról számoltunk be, hogy visszavonták a pécsi stadion építéséről és megvalósításáról szóló kormányhatározatot, most pedig itt az állítólagos indoka is.

Tegnap arról számoltunk be, hogy ritkán látni olyat, hogy határozatot vonjon vissza a kormány. Pedig most épp ez történt a  Pécsi Mecsek Futball Club új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló korábbi kormányhatározattal. 

Az építészfórum.hu szerint mindennek az az oka, hogy a pécsiek körében nem aratott egyértelmű sikert a stadion építésének gondolata, ugyanis egy korábbi online szavazás alkalmával a többség a munkálatok ellen szavazott.

Mégsem épül meg. Fotó: pecsma.gov.huMégsem épül meg. Fotó: pecsma.gov.hu

Idézik Hargitai Jánost, Baranya megye kereszténydemokrata országgyűlési képviselőjét, aki még márciusban azt mondta: 

„Pécsnek nincs korszerű stadionja, uszodája, élményfürdője. Azért tárgyaltam többször is a miniszterelnökkel, hogy legyenek a mai kornak megfelelő sportlétesítményeink. Most végre előre léphetnénk. De ha a város nem akarja, akkor a kormány nem fogja erőltetni.

Pécsett egy 8 ezer fős UEFA 4. kategóriájú stadion épülését tervezték, idén az év közepén kijelölték a beruházás előkészítéséért, megvalósításáért felelős minisztereket, megkezdték a források biztosítását és a projekt nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításának előkészítését is. Akkor így írtunk erről:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.