TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Láthatóan nem csitul a járvány újbóli terjedése, aminek nem tesz jót a lakosság védőintézkedéseket illető fegyelmének lazulása sem.

Míg korábban hónapokon át alig néhány fővel emelkedett Magyarországon a koronavírus-fertőzöttek száma, az elmúlt napokban magasabb fokozatra kapcsolt a terjedés intenzitása. Csütörtök reggelre a friss statisztika háromhavi csúcsot jelentő új esetszámról tájékoztatott. Sőt, a nagyobb földrajzi kategóriára osztott adatok sem túl biztatóak.

A 45 újonnan diagnosztizált fertőzöttből ugyanis

  • 11-et Budapesten,
  • 2-t Pest megyében,
  • 32-t pedig vidéken azonosítottak.

A fővárosi adat 1,5 hónapja a legrosszabb, legutóbb június 27-én volt ennél több új fertőzött 24 óra alatt, a vidéki adat pedig ennél is pocsékabb, hiszen az országos számokhoz hasonlóan ez is háromhavi csúcsot jelent. Legutóbb május 10-én találtak vidéken 32-nél több új koronavírusos személyt, 33-at.

Ahogy az a fenti ábráról is leolvasható, a napi esetszámok egyáltalán nem adnak okot bizalomra, sőt, mintha lendületesen haladnánk a második hullám felé. Igaz, annak berobbanását a szakemberek elsősorban az őszi időszakra datálják, mivel a hidegebb idő beköszöntével újra sokan és sokat fognak zárt helyen tartózkodni, ami egyáltalán nem segíti önmagában a vírus terjedésének lassítását.

Azt, hogy mennyire kitartóan kezd ismét terjedni a vírus, a hétnapos gördülő átlagokból rajzolt grafikon sokkal jobban megmutatja. Ahogy az is egyértelművé válik, mennyire kezd romlani a vidéki helyzet. Budapesten az elmúlt 7 nap átlagában a friss adattal együtt 6-tal nő a fertőzöttek száma, Pest megyében konstans 2 az átlagos esetszám, vidéken azonban immár bő egy hete tart a folyamatos emelkedés. Mára 23 az új esetek napi átlaga. Utoljára ilyen magas napi átlagra legutóbb május első napjaiban volt példa. A vidéki esetek megszaporodása pedig egyértelműen felhúzza az országos adatot is, miközben az első hullám idején legproblémásabb központi régióban (Budapesten és Pest megyében) még továbbra is kedvezően alakulnak az esetszámok.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.