Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Láthatóan nem csitul a járvány újbóli terjedése, aminek nem tesz jót a lakosság védőintézkedéseket illető fegyelmének lazulása sem.

Míg korábban hónapokon át alig néhány fővel emelkedett Magyarországon a koronavírus-fertőzöttek száma, az elmúlt napokban magasabb fokozatra kapcsolt a terjedés intenzitása. Csütörtök reggelre a friss statisztika háromhavi csúcsot jelentő új esetszámról tájékoztatott. Sőt, a nagyobb földrajzi kategóriára osztott adatok sem túl biztatóak.

A 45 újonnan diagnosztizált fertőzöttből ugyanis

  • 11-et Budapesten,
  • 2-t Pest megyében,
  • 32-t pedig vidéken azonosítottak.

A fővárosi adat 1,5 hónapja a legrosszabb, legutóbb június 27-én volt ennél több új fertőzött 24 óra alatt, a vidéki adat pedig ennél is pocsékabb, hiszen az országos számokhoz hasonlóan ez is háromhavi csúcsot jelent. Legutóbb május 10-én találtak vidéken 32-nél több új koronavírusos személyt, 33-at.

Ahogy az a fenti ábráról is leolvasható, a napi esetszámok egyáltalán nem adnak okot bizalomra, sőt, mintha lendületesen haladnánk a második hullám felé. Igaz, annak berobbanását a szakemberek elsősorban az őszi időszakra datálják, mivel a hidegebb idő beköszöntével újra sokan és sokat fognak zárt helyen tartózkodni, ami egyáltalán nem segíti önmagában a vírus terjedésének lassítását.

Azt, hogy mennyire kitartóan kezd ismét terjedni a vírus, a hétnapos gördülő átlagokból rajzolt grafikon sokkal jobban megmutatja. Ahogy az is egyértelművé válik, mennyire kezd romlani a vidéki helyzet. Budapesten az elmúlt 7 nap átlagában a friss adattal együtt 6-tal nő a fertőzöttek száma, Pest megyében konstans 2 az átlagos esetszám, vidéken azonban immár bő egy hete tart a folyamatos emelkedés. Mára 23 az új esetek napi átlaga. Utoljára ilyen magas napi átlagra legutóbb május első napjaiban volt példa. A vidéki esetek megszaporodása pedig egyértelműen felhúzza az országos adatot is, miközben az első hullám idején legproblémásabb központi régióban (Budapesten és Pest megyében) még továbbra is kedvezően alakulnak az esetszámok.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.