3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

 • A The Guardian arról ír, hogy az orosz csapatok próbálnak előrenyomulni Avgyjiivkánál Kelet-Ukrajnában. Ukrán források szerint egységeik Stepove, Pervomaiske és Novokalinove térségében gyalogsági támadásokat indítottak, hogy ellenőrzésük alá vonják az Avgyjivkába vezető fő útvonalakat, eddig azonban nem sikerült áttörést elérniük, az ukrán csapatok kontrollálják ezeket az utakat. Az oroszok állítólag megpróbálják izolálni a várost, és légicsapásokkal támogatják a szárazföldi hadműveleteket, az ukrán csapatok azonban tartják állásaikat, és 23 támadást vertek vissza.
   
 • Orosz katonai bloggerek beszámolói szerint ugyanakkor az orosz erőknek sikerült további területeket ellenőrzés alá vonniuk az Avgyjivka déli peremén lévő ipari negyedben. A helyszínen készült fotók és videók szerint Krasznohorivkától északra is előrehaladást értek el. Ez a település 7 kilométerre van Avgyjivkától.
  Ukrán katona vizsgálja egy kilőtt orosz harckocsi maradványait (korábbi felvétel). Fotó: MTI/AP
  Ukrán katona vizsgálja egy kilőtt orosz harckocsi maradványait (korábbi felvétel). Fotó: MTI/AP
 • Az ukrán hadsereg az ország keleti végein zajló orosz offenzíva miatt Kupjanszk ipari városának ismételt megszállására figyelmeztetett a harkivi régióban vasárnap. "Az orosz megszállók nem hagytak fel azon szándékukkal, hogy megtámadják és elfoglalják Kupjanszk városát" - hangoztatta Volodimir Fityo, az ukrán hadsereg szóvivője vasárnap a közszolgálati televízióban. Szerinte az utóbbi hetekben az orosz csapatok átvették a kezdeményezést az ország északkeleti felében és területeket is sikerült elfoglalniuk. Fityo szerint a harcok jelenleg Szinkivka környékére összpontosulnak, néhány kilométerrel északkeletre Kupjanszktól. Tavaly ősszel az ukrán hadsereg vissza tudta venni Harkiv megye kiterjedt térségeit, köztük a fontos vasúti csomópontnak számító Kupjanszkot is, adta hírül az MTI.
   
 • Három ukrán harci repülőgép lelövéséről számolt be vasárnapi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. A beszámoló értelmében két Szu-27-est a Herszon megyei Velika Olekszandrivka és Novorajszk felett semmisítettek meg, egy MiG-29-est pedig a Dnyipropetrovszk megyei Pjatyihatkinál. Ezzel az ukrán fél által a háború folyamán elveszített katonai gépek száma 542-re emelkedett a moszkvai statisztika szerint.
   
 • Katonai műhold felbocsátásáról tett bejelentést vasárnap az orosz katonai tárca. A közlés szerint az orosz légi- és űrerők a pleszecki űrközpontból egy Szojuz-2.1b hordozórakétát bocsátottak fel egy katonai rendeltetésű űrhajóval. A minisztérium tájékoztatása értelmében az előző ilyen indítás október 27-én történt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!