2p

Az Európa Tanács sürgette a magyar hatóságokat, hogy fokozzák erőfeszítéseiket a túlzottan elhúzódó jogi eljárások által érintettek kárpótlására.

A strasbourgi székhelyű, 46 tagországot számláló Európa Tanács Miniszteri Bizottsága aggodalmának adott hangot pénteken amiatt, hogy véleménye szerint nem állnak rendelkezésre hatékony jogorvoslati lehetőségek a hosszadalmas jogi ügyek esetében Magyarországon.

A strasbourgi közleményben a miniszeri bizottság sürgette a magyar hatóságokat, hogy adjanak konkrét ütemtervet a közigazgatási és büntetőjogi jogorvoslati eljáráshoz, továbbá felszólították Magyarországot, hogy találjon olyan megoldást, mely biztosítja, hogy az emberi jogi egyezmény hatálya alá tartozó valamennyi polgári eljárás - különösen a nem peres eljárások - jogorvoslattal rendelkezzen.

Hangsúlyozták, az emberi jogi egyezmény értelmében minden állam jogi kötelezettsége, hogy betartsa az Európa Tanács felügyelete alatt működő Emberi Jogok Európai Bírósága jogerős ítéleteit.

"A Miniszteri Bizottság mély aggodalommal vette tudomásul, hogy a magyar hatóságok továbbra sem reagáltak számos korábban hozott döntésére" - fogalmaztak. A bizottság tagjai felkérték a magyar hatóságokat, hogy legkésőbb december 1-ig nyújtsanak be frissített cselekvési tervet, mely tartalmazza az összes lezáratlan ügyre vonatkozó információkat. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!