1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A korábbi hírekkel ellentétben úgy néz ki, mégsem távozik olyan sok orvos a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház II. számú belgyógyászatáról, mint az a főigazgató egyik nyilvánossága került levelében szerepelt – írta kedd este a telex.hu.

A kórház a Telex kérdésére most azt közölte: a II. belgyógyászati osztályon dolgozó orvosok közül 12-en aláírták az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, 4 orvos távozik. „A fekvő- és járóbeteg-szakellátás az Intézetben biztosított, az osztály nem vált működésképtelenné.”- idézte a portál az intézmény.

Nagyon elege van már az egészségügyi személyzetnek mindenütt (fotó: MTI)
Nagyon elege van már az egészségügyi személyzetnek mindenütt (fotó: MTI)

Mindez azért váratlan fejlemény, mert hétfőn a Telex birtokába került levélben Dobosi Zsolt, a kórház orvosigazgatója még arról értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetőjét, hogy a II. számú belgyógyászat működésképtelenné vált.

Az igazgató emiatt azt jelezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, hogy kénytelenek lemondani a teljes gasztroenterológiai és vérző ellátást, valamint a perem területek mellett Budapest Főváros XVIII. kerületének általános belgyógyászati ellátását is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!