<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Takács Szabolcs szerint természetes, hogy a jobboldali magyar és a baloldali amerikai kormány között nézeteltérések vannak.

A washingtoni magyar nagykövet laptársunknak, a Privátbankár.hu-nak adott interjút.

Ebben a többi között elmondta: bár már kapott jelzéseket Washingtontól a magyar demokrácia állapotát illetően, számos olyan terület van, ahol továbbra is jó az együttműködés Magyarország és az Egyesült Államok között.

Természetesen komoly ideológiai különbségek is vannak a jelenlegi baloldali amerikai kormány és a konzervatív magyar kabinet között, akár a migrációra, a nyitott társadalmakra, a családpolitikára vagy egyes külpolitikai kérdésekre gondolunk. Azt ugyanakkor az új washingtoni vezetés sem kérdőjelezte meg, hogy Magyarország fontos és megbízható szövetségese az Egyesült Államoknak.

- fogalmazott. Szerinte ha az együttműködés néhány területét – külgazdaság, befektetések, energetika, védelempolitika – nézzük, akkor

sem magamat, sem Magyarországot nem érzem ellenszélben.

Takács Szabolcs washingtoni magyar nagykövet. (Kép: Nagykövetség/Tony Powell)Takács Szabolcs washingtoni magyar nagykövet. (Kép: Nagykövetség/Tony Powell)

Takács Szabolcs nem tart attól, hogy gazdasági kapcsolatok bármilyen mértékben is megsínylenék a politikai-ideológiai vitákat.

Beszélt arról is, hogy az Egyesült Államokban nyílt kultúrharc zajlik.

Az elmúlt 30 évben egyszer sem osztotta meg úgy az amerikai lakosságot a rasszizmus vagy a társadalmi egyenlőség kérdése, mint napjainkban

- jelentette ki.

A teljes interjút, amelyben a többi közt szó esik még gazdasági kapcsolatok kilátásairól, a magyar cégek amerikai megjelenéséről, Joe Biden beiktatásáról, az LNG-szállítmányokról és a siker mércéjéről, a Privátbankár.hu-n olvashatják.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.