2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hoppál Péter államtitkárból lett miniszteri biztos, a februárban megkezdett megbízatását azonban most megszüntették - de Orbán Viktor haladéktalanul intézkedett is továbbfoglalkoztatásáról. 

A szerda este megjelent Hivatalos Értesítőből derült ki: a kultúráért és innovációért felelős miniszter Dr. Hoppál Péter Tamás miniszteri biztosi kinevezését visszavonta. Csák János nem indokolta meg döntését, amely a kihirdetést követő napon már hatályba is lépett - azaz cikkünk élesítésekor már meg is szűnt Hoppál Péternek ez a megbízatása, amely egyébként „kiemelt jelentőségű kulturális célokhoz kapcsolódó feladatok ellátására” szólt, és ez év február 1-jével volt érvényes. A közel 8 hónapon át tartó kormánybiztosi feladatot azután kapta meg Hoppál Péter, hogy Csák János menesztette kultúráért felelős államtitkári pozíciójából.

Aki amiatt aggódna, hogy Hoppál Péter karrierje végleg derékba tört, az a Hivatalos Értesítővel egyidejűleg megjelent Magyar Közlönyben találhat megnyugtatást. Az ebben olvasható kormányhatározatból ugyanis kiderül: a mai naptól Dr. Hoppál Péter Tamást a magyar–török közös kulturális évad 2024. évi megrendezésének előkészítéséért és lebonyolításáért felelős kormánybiztossá nevezték ki.

Két megbízatása között egy napot sem pihenhet Hoppál Péter. Fotó: Facebook
Két megbízatása között egy napot sem pihenhet Hoppál Péter. Fotó: Facebook

Feladata egyebek mellett a magyar–török közös kulturális évad magyar programjainak előkészítésének és lebonyolításának felügyelete, az érintettekkel való kapcsolattartás, a  Magyarországon található turkológiai gyűjtemények helyzetének áttekintése, valamint az Isztambulban található, az Erdélyi Fejedelemség követségének korábban otthont adó épület felújításának és hasznosításának lehetőségének megvizsgálása.

Tevékenységét továbbra is Csák János miniszter irányítja, de szükség szerint együttműködik a külgazdasági és
külügyminiszterrel, valamint a feladatkörük szerint érintett miniszterekkel. Mindehhez mégy egy 5 fős titkárságot is biztosít neki az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett rendelet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!