<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p


			
		
		


		
		

Július 29-én megnyílt a harmadik oltásra jelentkezők regisztrációs felülete, s augusztus 1-jétől már meg is kaphatták az „első fecskék” az emlékeztető vakcinájukat. De mi a helyzet az idősek otthonában élőkkel, akik év elején kapták meg Pfizer-oltásukat, tehát már több, mint 4 hónapja, de korukból adódóan többségük nem tud regisztrálni online a harmadik oltásra? Megkérdeztünk erről egy intézményvezetőt, valamint a Koronavírus Sajtóközpontot is. 

Bár Magyarország az első, ahol a harmadik oltásra július 29-től időpontot lehet foglalni, mégis elég sok megválaszolatlan kérdés merül fel ezzel kapcsolatban. Például az, hogy az idősek otthonában élők többsége, akik az egészségügyi dolgozók mellett már az év elején megkapták második oltásukat is, mikor és ki fogja beoltani az emlékeztető oltással?

Már szervezik az idősotthonokban a harmadik oltást. Fotó: DepositphotosMár szervezik az idősotthonokban a harmadik oltást. Fotó: Depositphotos

 

„Még nem kaptunk semmilyen konkrét tájékoztatást vagy útmutatót, hogyan fog a harmadik oltások beadása működni, de azt gondoljuk, hogy hasonlóan az első két körhöz, most is központilag oltják majd be lakóinkat” – vélekedik Kocsisné Csór Katalin, a noszvaji Kincses Sziget Szépkorúak Otthonának vezetője. 

Ezt támasztja alá az a múlt héten, a Nemzeti Népegészségügyi Központ e-mailen kiküldött felmérése, amely többek között arra volt kíváncsi, hogy a bentlakó idősek közül hányan kapták meg az első két oltásukat, azaz várhatóan hány emlékeztető oltásra lesz szükség az intézményen belül?

Az intézményvezető szerint ez az irányszámokat megmutató adatszolgáltatási kérdőív arra enged következtetni, hogy az első két oltáshoz hasonlóan, most sem kell külön-külön beregisztrálniuk lakóikat, hiszen a kampányoltáson kívül az intézményekben az első kettőnél sem volt erre szükség.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.