TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Kásler Miklós világrekord hosszúságú életrajzot publikált magáról.

Pénteken letették miniszteri esküjüket az új kormány tagjai, a Magyar Közlönyben pedig megjelent a köztársasági elnök, Áder János határozata a miniszterek kinevezéséről. Ezzel hivatalosan is megalakult a negyedik Orbán-kormány.

Orbán Viktor miniszterelnök Orbán Viktor miniszterelnök

Az új ciklushoz igazítottan frissítették a kormány hivatalos internetes felületét a kormany.hu oldalt. A minisztériumok felsorolása a nyitó oldalon már az új szerkezetet tükrözi. Eltűnt a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium az oldalról, és a változásoknak megfelelően megjelent a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium továbbá az Agrárminisztérium a tárcák saját dokumentumaihoz átirányító listában.

A frissítés tulajdonképpen érinti az előző ciklust is, a kormany.hu aloldalán keresztül elérhető minisztériumi dokumentumok forrásmegjelölését átírták a tárcák új elnevezésére. Így pénzügyminisztériumi dokumentumként tüntették fel a nemzetgazdasági tárcához kapcsolható iratokat még a 2014 és 2018 közötti ciklusból.

A kormányzati munkát segítők személyek bemutatásából kiderül továbbá, hogy a kormányszóvivő feladatait az előttünk álló időszakban is Kovács Zoltán látja el. Vagyis a mostantól kéthetente sorra kerülő Kormányinfókat ő és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter fogja megtartani.

A kormánybiztosok bemutatására szolgáló aloldal egyelőre nem működik, a kormany.hu üzemeltetője feltételezhetően még nem végzett a tartalom feltöltésével. Nem lényegi kérdés, de nem frissült a miniszterelnök életrajzához csatolt fotó sem. Mint ahogy több miniszter esetében az életrajzi elemek sem. Varga Mihályt szakmai életútjában például még nemzetgazdasági miniszterként tüntetik fel.

Egészen elképesztő részletességű életrajzot töltött fel magáról Kásler Miklós, az új emberi erőforrás miniszter. Tudományos munkásságának szinte minden pillanatát beleírta, még a konferenciák szervezésére is kitér a dokumentum. Mint ahogy az is kiderül az irományból, hogy elnöke a Sárvári Öregdiákok Baráti Körének, valamint tagja a Révfülöpért Civil Társaságnak. Kitüntetései közt megemlíti a Magyar Nemzet Lelkiismerete díjat, amit 2017-ben kapott meg. Felsorolja a tudományos témáit, köztük említést tesz a kombinált sebészi laserek szöveti hatásáról, illetve a fotodinamikus terápiáról és diagnosztikáról. Érdemes még megemlíteni, hogy felsorolja a középiskolai versenyeken elért helyezéseit is, így megtudjuk, hogy a Ki Miben Tudós országos történelmi vetélkedőjén 3. helyezést ért el 1967-ben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.