2018. május 19. 08:57

Kásler Miklós világrekord hosszúságú életrajzot publikált magáról.

Pénteken letették miniszteri esküjüket az új kormány tagjai, a Magyar Közlönyben pedig megjelent a köztársasági elnök, Áder János határozata a miniszterek kinevezéséről. Ezzel hivatalosan is megalakult a negyedik Orbán-kormány.

Orbán Viktor miniszterelnök Orbán Viktor miniszterelnök

Az új ciklushoz igazítottan frissítették a kormány hivatalos internetes felületét a kormany.hu oldalt. A minisztériumok felsorolása a nyitó oldalon már az új szerkezetet tükrözi. Eltűnt a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium az oldalról, és a változásoknak megfelelően megjelent a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium továbbá az Agrárminisztérium a tárcák saját dokumentumaihoz átirányító listában.

A frissítés tulajdonképpen érinti az előző ciklust is, a kormany.hu aloldalán keresztül elérhető minisztériumi dokumentumok forrásmegjelölését átírták a tárcák új elnevezésére. Így pénzügyminisztériumi dokumentumként tüntették fel a nemzetgazdasági tárcához kapcsolható iratokat még a 2014 és 2018 közötti ciklusból.

A kormányzati munkát segítők személyek bemutatásából kiderül továbbá, hogy a kormányszóvivő feladatait az előttünk álló időszakban is Kovács Zoltán látja el. Vagyis a mostantól kéthetente sorra kerülő Kormányinfókat ő és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter fogja megtartani.

A kormánybiztosok bemutatására szolgáló aloldal egyelőre nem működik, a kormany.hu üzemeltetője feltételezhetően még nem végzett a tartalom feltöltésével. Nem lényegi kérdés, de nem frissült a miniszterelnök életrajzához csatolt fotó sem. Mint ahogy több miniszter esetében az életrajzi elemek sem. Varga Mihályt szakmai életútjában például még nemzetgazdasági miniszterként tüntetik fel.

Egészen elképesztő részletességű életrajzot töltött fel magáról Kásler Miklós, az új emberi erőforrás miniszter. Tudományos munkásságának szinte minden pillanatát beleírta, még a konferenciák szervezésére is kitér a dokumentum. Mint ahogy az is kiderül az irományból, hogy elnöke a Sárvári Öregdiákok Baráti Körének, valamint tagja a Révfülöpért Civil Társaságnak. Kitüntetései közt megemlíti a Magyar Nemzet Lelkiismerete díjat, amit 2017-ben kapott meg. Felsorolja a tudományos témáit, köztük említést tesz a kombinált sebészi laserek szöveti hatásáról, illetve a fotodinamikus terápiáról és diagnosztikáról. Érdemes még megemlíteni, hogy felsorolja a középiskolai versenyeken elért helyezéseit is, így megtudjuk, hogy a Ki Miben Tudós országos történelmi vetélkedőjén 3. helyezést ért el 1967-ben.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.