2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szaktárcának sem tetszik, hogy egy dél-koreai hátterű cég vietnámi dolgozókra cserélte a magyar munkavállalóit a salgótarjáni üzemében. 

Furcsa megoldást választott a részben állami támogatásból gyárat létesító dél-koreai kézben lévő Bumchun Hungary: a cég vendégmunkásokkal helyettesíti magyar dolgozóit a kirúgott magyarok beszámolójából.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azonnal megkezdte az ügy kivizsgálását, a rendelkezésre álló ismeretek szerint a létszám csökkentésére átmeneti termeléscsökkenés miatt került sor, és tavasszal mind a létszám mind pedig a termelés szintje visszaállhat a korábban megszokott szintre. Minden további információról a minisztérium tájékoztatni fogja a közvéleményt - közölte a szaktárca szerdán délelőtt. 

Ügy lett a Bumchun Hungary döntéséből. Fotó: Depositphotos
Ügy lett a Bumchun Hungary döntéséből. Fotó: Depositphotos

A közelményből kiderül az is, hogy Magyarországon csak a magyar állam által meghatározott célból, jogcímen, és feltételek teljesülése, valamint az állam ilyen döntése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni.

A minisztérium szerint a jogszabályok értelmében külföldi munkaerő alkalmazására kizárólag akkor kerülhet sor, ha magyar munkaerővel már nem tölthetők be az üres álláshelyek. A kidolgozás és elfogadás alatt álló, az új idegenrendészeti törvény végrehajtásához kapcsolódó jogszabályok a hasonló helyzeteket a jövőben szigorúan büntetni fogják - írta a minisztérium. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!