2018. április 19. 11:26
MTI

Dél elnöke, Mun Dzse In beszélt arról, hogy le akarja zárni a két ország közt 65 éve érvényben levő tűzszünetet.

Mun Dzse In dél-koreai elnök csütörtökön kijelentette: meg kellene próbálni békeszerződést kötni Észak-Koreával, hogy hivatalosan is véget vessenek az 1953-ban tűzszünettel lezárt háborúnak a két ország között.

Véget kell vetni a már 65 éve érvényben levő tűzszünetnek, és meg kell próbálni aláírni egy békeszerződést a háború lezárásának kihirdetése után - mondta Mun Dzse In újságírók előtt. A dél-koreai elnök április 27-én találkozik Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.