TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Idén már 30 millió forintot kell fizetnie a kormánynak azért, hogy a patinás étteremből érkezzen az étel és az ital a kormányülésekre.

Már a saját bőrén és pénztárcáján is érezheti a kormány, hogy egyre drágább az élelmiszer Magyarországon, ugyanis míg tavaly Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány tagjai évi 25 millió forintos Gundel-büfét kaptak a kormányülésekre, idén ez már 30 millió forintba kerül - derül ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányportálra feltett szerződéseiből. 

A miniszterelnök és a Kormány tagjai, valamint meghívott résztvevők részvételével zajló kormányüléseken, alkalmi protokoll rendezvényeken, egyéb megbeszéléseken történő étel- és italkiszolgálás (büfészolgáltatás) nyújtása - konkrétan így hangzik a szerződés tárgya.

A vállalkozási keretszerződést a Gundel Kft.-vel kötötték meg. A Danubius Hotels kötelékébe tartozó cég 2019-es beszámolója még nem érhető el, pedig tavaly már a patinás étterem kapott megbízást arra, hogy a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse.

A tavalyi szerződés azonban csak 25 millió forintról szólt, idén viszont már csak plusz extra 5 millió forintért vállalták el a kormány büféztetését. Tavaly tüntetés is volt amiatt, hogy miközben Magyarországon gyermekek éheznek, a Miniszterelnökséget a legnevesebb Gundel étterem látja el a legfinomabb étkekkel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.