2p

Monika Hohlmeier, az Európai Parlament (EP) Költségvetési Ellenőrző Bizottságának vezetője arról számolt be részletesen, hogyan akarják Magyarországon külföldi érdekeltségű cégek vezetőit eladásra bírni.

Az EP-küldöttség azért járt a magyar fővárosban a héten, hogy tájékozódjon az uniós költségvetés védelmével kapcsolatos, folyamatban lévő ügyekről.

Német, osztrák és francia cégek magyarországi érdekeltségeinek vezetői a küldöttség tagjainak a kulisszák mögött elmondták, miként helyezik őket nyomás alá Magyarországon annak érdekében, hogy kormányközeli oligarcháknak passzolják át a cégekben meglévő részesedéseket, írja laptársunk, a Privátbankár.hu a német Tagesschau cikkére hivatkozva.

Az EP küldöttsége Budapesten 2023. május 17-én. Monika Hohlmeier (balról a második) szerint titkosszolgálati emberek próbálnak eladásra bírni cégvezetőket. Fotó: EP
Az EP küldöttsége Budapesten 2023. május 17-én. Monika Hohlmeier (balról a második) szerint titkosszolgálati emberek próbálnak eladásra bírni cégvezetőket. Fotó: EP

A menedzserek például arról beszéltek nekik, hogy felfegyverzett titkosszolgálati emberek eléjük tettek egy vételi ajánlatot.

„Rendszeresen felbukkan valaki, és arról érdeklődik, nem vehetné-e meg olcsón a céget. Ha a cég azt válaszolja, hogy tovább szeretne tevékenykedni itt és még bővítésben is gondolkodik, akkor újabb zaklatások jönnek, például a családot is felkeresik”, mondta a CSU (Keresztényszociális Unió) politikusa.

A beszámolók szerint a nyomásgyakorlási eszközök közé tartoznak a hatósági vizsgálatok vagy intézkedések, és az is, hogy az adott vállalatok nem kapnak engedélyt a részvételre az uniós támogatási programokban. A cél, hogy így bírják őket úgymond jobb belátásra.

„Ha továbbra is ellenállnak, akkor újabb intézkedéseket hoznak. Ha van egy bírósági ítélet, akkor másnap születik egy új törvény, egy új rendelkezés, hogy ismét veszteségbe hajtsák őket. Olyan vállalatokról volt szó, amelyeknek évi 70,80,100 milliós mínusszal kell megküzdeniük”, jegyezte meg Monika Hohlmeier.

A teljes cikket a Privátbankár.hu-n olvashatják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!