<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Jenei Zoltán az egészségügy szervezési, kommunikációs gondjairól beszélt, és arról, hogy nem lehet minden kisvárosi kórházban minden szolgáltatást biztosítani.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetője a Magyar Orvosi Kamara konferenciáján szólalt fel, és a 444.hu tudósítása szerint mondott olyasmiket, amiket korábban nem igazán. Ugyan kijelentette, hogy a járvány idején

"hihetetlen nagy arányban tudtunk életeket megmenteni", de úgy folytatta: "még akkor is, ha túl sok embert vesztettünk el különféle, nem feltétlenül az egészségügynek felróható okok miatt".

Jenei arról is beszélt, hogy a járvány idején szembesültek az egészségügy szervezési, kommunikációs gondjaival, amik

"jelentős része talán irányítási, döntéshozatali kérdésekre vezethető vissza, egy része pedig a humán erőforrás területén elmaradt döntésekre".

Azt is felvetette, hogy amennyiben nem lehetséges minden kisvárosi kórházban minden szolgáltatást ellátni, akkor át kell gondolni, milyen szinteken milyen ellátásra lehet garanciát vállalni.

Elismerte ráadásul, hogy az ápolók az orvosokkal ellentétben nem keresnek annyit, amennyit kellene, de addig is, amíg ezen változtatni lehet, addig fontosnak tartja, hogy megbecsült tagjainak érezzék magukat a szakmai közösségüknek, mert akkor

"talán még egyet nyelnek, még egyszer összeszedik az utolsó tartalékaikat, megpróbálják túltenni magukat a pandémia időszakával együttjáró kiégést, és tesznek a betegekért."

A főigazgató ezen kívül támogatja, hogy teljesítmény mentén differenciálják az orvosok fizetését, és ennek egy részét a nyilvánosság felé is kommunikálják.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.