<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tranzakciót május végén zárják.

Az amerikai milliárdos, Todd Boehly lett az új tulajdonos - adta hírül a BBC.

Két versenytársa is volt: a Sir Martin Broughton által vezetett konzorcium (ezt pénzzel is támogatta Lewis Hamilton Forma1-es autóversenyző), valamint az a Stephen Pagliuca, aki az Atalanta és a Boston Celtics tulajdonosa is, így már nagyon benne van a sportbizniszben.

Eltapsolt néhány milliárd fontot vagyonából a Chelsea eladásával Abramovics. Fotó: MTI/EPA/Andy RainEltapsolt néhány milliárd fontot vagyonából a Chelsea eladásával Abramovics. Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Roman Abramovics orosz milliárdos beleegyezett, hogy a Todd Boehly által vezetett konzorcium összesen 4,25 milliárd fontot (5,2 milliárd dollár) fizet a neves futballklubért. Az összegből 2,5 milliárd fontot a részvényekért fizet az új tulajdonos, amelyet egy zárolt számlára utalnak jótékony célra. Az átvételhez az angol labdarúgó-hatóságok és a brit kormány jóváhagyása szükséges.

Abramovics még márciusban jelezte, hogy eladja szeretett klubját. Döntése nyilvánvalóan összefüggésben van azzal, hogy Oroszország ukrajnai inváziója miatt a brit hatóságok több orosz oligarcha ellen is szankciókat vezettek be, vagyonuk egy részét lefoglalták. Ezeknek a milliárdosoknak méretes vagyonuk van a szigetországban, ingatlanok, sportklubok, hajók, repülők és más vagyontárgyak és természetesen bankszámláik is.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.