4p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem találja egyelőre a lépést a csatorna új vetélkedője. Így alakultak a 22. heti nézettségi adatok. 

Az Istenes Bence vezette ’Tippelj és vidd el!' a 22. héten sem adott sok okot az örömre, tovább folytatta megdöbbentően gyenge szereplését, és

a héten már csak 330 ezer körüli átlagos nézettséget tudott felmutatni a teljes lakosság körében, míg legerősebb napján is csak éppen 370 ezer fölé jutott.

A széria a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos, 18-49 éves korcsoportban sem tud acélos nézettséget elérni, és 10,8 százalékos átlagos közönségarányával, valamint a több napon elért 10 százalék alatti eredménye nagyon gyenge.

A 'Tippelj és vidd el!' nem találja a ritmust. Fotó: RTL Sajtóklub
A 'Tippelj és vidd el!' nem találja a ritmust. Fotó: RTL Sajtóklub

A műsorsáv második felében továbbra is a saját gyártású ’A mi kis falunk’ érkezik, amely a hétköznapokon átlagosan 240 ezres nézettséget tudott a teljes lakosság körében, ez enyhébb gyengülés az előző hetek eredményéhez képest. A sorozat közönségaránya a kiemelt kereskedelmi korcsoportban 11 százalék körül alakult.

Megint nem volt ellenfele a Szerencsekeréknek

Mostanában nem sok oka van a TV2-nek a panaszra, hogyha a hétköznapi nézettségről van szó, ugyanis a Szerencsekerék nem talál legyőzőre, ez pedig a 23. héten sem alakult máshogy. Kasza Tibiék közel 720 ezres átlagnézettséggel zárták a hetet, a hét legnézettebb műsora pedig a keddi adás lett 775 ezres nézőszámával.

A vetélkedő a 18-49-es korcsoportban is simán nyerni tudott, igaz, itt a szerdai adás lett a legnézettebb, a szegmensben ekkor 188 ezren ültek a képernyők előtt, 20,4 százalékos közönségarány mellett.

A héten a műsorsáv második felében még a Párharc érkezett, a finálézó sztárpár vetélkedő győzteseként Somhegyi Krisztián és Viczián Viktória került ki. A Párharc utolsó hetében 400 ezer feletti átlagos nézettséggel zárt, ez nagyjából megegyezik az előző hetekben megszokott tendenciával, míg a 18-49-es korcsoportban mért közönségarány 13 százalék körül alakult.

Tovább dübörög a Tények

Ismételten igen erős hete volt a TV2 hírműsorának, a hétköznap esti adások 610 ezer feletti átlagos nézettséget hoztak, ami elegendő volt arra, hogy a Szerencsekerék után a Tények foglalja el a nézettségi top tízes lista második felét. A műsor tematikája a TV2 Play-en elérhető információk alapján nem igazán változott, továbbra is a bűnügy-baleset kombináció teszi ki az adások jelentős részét, így a Tények előretörése a nézettségi listákon feltehetőleg azzal is magyarázható, hogy a Szerencsekerék kivételével minden más műsor visszaesett.

Nemcsak Budapesten hagyott nyomot a meccs

Szerdán rendezték Budapesten az Európa Liga döntőjét, a Sevilla-AC Roma összecsapás végül a spanyol csapat győzelmét hozta. Míg a szurkolók Budapesten ünnepeltek (más források szerint viszont tomboltak), a képernyők előtt 561 ezren követték a mérkőzést. A sportesemény a fiatalabbak körében is jól teljesített, és 20,7 százalékos közönségarányt ért el.

Mi történt hétvégén?

A korábbi hetekben már megszokottaknak megfelelően szombaton ismételten nem akadt ellenfele az ’A mi kis falunk’ aktuális részének, amely 564 ezres nézettség megverte a TV2-n párhuzamosan adott 339 ezres nézőszámmal záró ’Everest’ című filmet.

Vasárnap a Cobra 11 és a Pepe sorozatok csaptak össze, itt a Pepe 288 ezres nézettségével hozta el a győzelmet, azonban az elmúlt hetekhez hasonlóan megint nem tudott igazán maradandót alkotni egyik csatorna sem a hét utolsó napján.

Így alakult a hét

A 18-49-es évesek körében mért, átlagos napi közönségarányok harcában a TV2 kerekedett felül, miután 14,8 százalékos átlagot ért el az RTL 11,7 százalékával szemben. Minden bizonnyal továbbra is a Szerencsekerék erős teljesítménye, valamint a ’Tippelj és vidd el!’ vártnál lényegesen gyengébb eredményének köszönhető az, hogy nagy a különbség a csatornák között.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!