2p

Újabb nagyszabású rendezvény otthona lesz a tavaly novemberben átadott Puskás Aréna. Erről az UEFA döntött hétfőn.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfői történelmi jelentőségű döntése alapján 2022-ben a budapesti Puskás Arénában rendezik az Európa-liga döntőjét. Magyarországon ugyanis korábban még sosem rendeztek egymeccses döntőt egyetlen férfi nemzetközi kupasorozatban sem. Az EL fináléjának tervezett dátuma 2022. május 18. vagy május 25.

Ezek szerint a tavaly novemberben a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzéssel felavatott Puskás Arénával kapcsolatban nem váratott magára túl sokáig a nagyszabású bejelentés. Igaz, a létesítmény megnyitóján Fürjes Balázs, a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos azt mondta: már csak az a kérdés, mikor rendeznek BL-döntőt az új Puskásban. A legrangosabb európai kupasorozat döntője még várat magára, viszont a "kistestvér" liga végső összecsapását már Budapesten láthatják a szurkolók az UEFA döntése nyomán.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 1-jén. (Fotó: MTI/KKBK)
A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 1-jén. (Fotó: MTI/KKBK)

Az Európa Liga idei döntőjére egyébként már lehet jegyeket igényelni az UEFA oldalán, ahol a feltüntetett árak mérvadóak lehetnek a szurkolóknak a 2022-es eseményre tekintettel. A 2020-as döntő helyszíne ezúttal a lengyelországi Gdansk lesz, ahol a legolcsóbb jegy 40 euró lehet (ez mintegy 13 500 forint), a legdrágább tikettekért pedig 130 eurót, vagyis átszámítva 43 500 forintot kell fizetni.

A kupameccseknél azonban nemsokára még jelentősebb esemény helyszíne lesz a Puskás, hiszen az idei labdarúgó Európa-bajnokságon négy csoportmeccset is a stadionban játszanak. Egészen pontosan az F-csoport (Portugália, Németország, Franciaország és még egy csapat) három mérkőzése, majd egy nyolcaddöntőnek a helyszíne lesz Budapest.

A létesítmény egyébként 190 milliárd forintból épült, olyan magyar nagyvállalkozók részvételével, mint a ZÁÉV és a Magyar Építők. Fenntartásáért és üzemeltetéséért pedig a Nemzeti Sportközpontok lett a felelős, mely a feladatra - egy nemrég megjelent kormányrendelet alapján - az idei évre 1,87 milliárd forintot kapott a 2020-as költségvetésből.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!