<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A vevő a Budapesti Metropolitan Egyetem. 

A Budapesti Értéktőzsde megállapodott a Budapesti Metropolitan Egyetemmel a  2017-ben alapított edukációs leányvállalata, a Budapest Institute of Banking értékesítéséről - közölte a BÉT.

Mint írják, a tranzakció a BÉT október 15-én tartott rendkívüli közgyűlése által elfogadott feltételek szerint zárult. A részvényadásvételi szerződés értelmében az oktatási intézmény a Budapesti Metropolitan Egyetem tulajdonába kerül.

A METU (Fotó forrása: metropolitan.hu)A METU (Fotó forrása: metropolitan.hu)

A BIB rövid idő alatt az eredeti stratégiai céloknak megfelelően a hazai pénzügyi-, tőkepiaci oktatási piac megkerülhetetlen szereplője lett, jelentős nemzetközi együttműködésekkel, s további jelentős fejlődéséhez az új tulajdonosi keret újabb lendületet adhat.

A tőkepiaci edukáció a Budapesti Értéktőzsde stratégiájának fontos eleme marad, amelyre a jövőben is kiemelt figyelmet kíván fordítani.

A BÉT és a BIB között fennálló együttműködés jelen tranzakciót követően is folytatódik. 

A Budapesti Metropolitan Egyetem portfóliójához illeszkedik a BIB képzési kínálata, valamint a két intézmény képzési koncepciója számos ponton megegyezik. A METU-n jelenleg is több pénzügyi képzés közül választhatnak a hallgatók.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.