3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Ezt is megkérdezzük a Hold Alapkezelőnél elérhető Citadella Befektetési Alap portfóliókezelőjét a Klasszis Média Lapcsoport következő, március 13-án, szerdán délután sorra kerülő online adásában. Vendégünkkel terveink szerint átbeszéljük a világ- és a magyar gazdaság ügyes-bajos dolgait. Bizonyosan lesz szó egyebek mellett a jegybank előtt álló dilemmákról, a kamatcsökkentések lehetséges hatásairól, következményeiről, az MNB és a kormány kapcsolatáról, az uniós pénzekről és arról, azok folyósítását mennyiben befolyásolhatják a júniusi választások. Meg lehetőleg minél több minden terítékre kerül, amire olvasóink kíváncsiak.

Vajon túlvagyunk-e a nehezén azzal, hogy a 2023-as, több mint negyedszázada nem látott horrorszámok után az infláció immár hónapok óta egy számjegyű, sőt immár a bűvös 5-ös szint alá ment? A rendszerváltás utáni legnagyobb belpolitikai botrány, a Novák Katalin köztársasági elnök lemondásához vezető pedofilügy mellett alighanem ez az a téma, amely most az átlagembereket foglalkoztatja, a baráti asztaltársaságok egyik visszatérő eleme. 

Várható-e, hogy ismét fokozódik az inflációs nyomás? Ezt kérdezgetik egymástól azok, akik az erre adott választól teszik függővé, hogy például belevágjanak-e egy lakásvásárlásba, vagy -felújításba, autóvételbe úgy, hogy ezekhez nincs elegendő pénzük, s emiatt külső forrásra, alapvetően bankhitelre szorulnak.

Akinek meg van megtakarítása és inkább azt fialtatná, azt kutatja, vajon melyik eszköz lenne a számára a legelőnyösebb? A most már csak egy számjegyű kamatokkal kecsegtető állampapírok, vagy befektetési jegyek, részvény, ingatlan, netán arany, ne adj’ isten bitcoin? 

Zsiday Viktor lesz a Klasszis Klub vendége március 13-án, szerdán. Fotó: Hold Alapkezelő
Zsiday Viktor lesz a Klasszis Klub vendége március 13-án, szerdán. Fotó: Hold Alapkezelő

S mi lesz a forinttal? Olyan szépen alakult fizetőeszközünk 2023-as esztendeje – hat év után először állt erősebben a főbb devizákkal szemben a záráskor, mint a nyitáskor –, ám azóta ismét a tavalyelőtti formáját futja, amely láttán ismét egyre többször kerül szóba az euróval szembeni 400-as szint fölé kerülés lehetősége. Vajon bekövetkezhet ez? Mi kell ahhoz, hogy ez ne történjen meg? Mennyire nyomhatja erre rá a bélyegét az MNB és a kormány, azon belül is Matolcsy György és egykori alelnöke, a most már nemzetgazdasági miniszter Nagy Márton közötti feszültség?

Aligha múlik el nap, hogy ne kapna ilyen vagy ehhez hasonló kérdéseket Zsiday Viktornak, a Hold Alapkezelőnél elérhető Citadella Befektetési Alap portfóliókezelőjének. Akinek írásairól rendszeresen beszámolunk lapunkban.

Ő lesz a vendége a Klasszis Klub következő, március 13-án, szerdán 15:30 órakor kezdődő adásának, amelyen a fenti témákon kívül természetesen a világ- és a magyar gazdaság folyamataira és várható alakulására is kitérünk.

Az egyórásra tervezett beszélgetés során azonban szokás szerint nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket Zsiday Viktornak, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen, a [email protected] címre is elküldhetik kérdéseiket.

A március 13-án, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Beszámolók a korábbi Klasszis Klub rendezvényeinkről:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!