2018. június 13. 14:40

A tovább építési engedélyt 2018. március 19-én adta ki a hatóság, ami az átadási határidőt és a beruházás költségét is megemelte.

Még 2016 utolsó napjaiban írta alá a szerződést a Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör a helyi Polaris-Nord Kft.-vel egy 2414 négyzetméter hasznos alapterületű kézilabda csarnok kivitelezésére. Az eredeti ár nettó 499,5 millió forint volt.

A munkák azonban nem mentek zökkenőmentesen, mint az kiderül a közbeszerzési hatóság adatbázisába feltöltött módosító hirdetményből. A szerződés teljesítése során a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal Építésügyi Osztálya ugyanis kezdeményezte a munkák felfüggesztését és felülvizsgálták a korábban kiadott építési engedélyt.

A problémát az jelentette, hogy a teljesítés helye egy telekátalakítás miatt az ingatlan-nyilvántartási bejegyzés szerint 2017. május 10-én megszűnt.

A kézicsarnok látványterve (Fotó: Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör) A kézicsarnok látványterve (Fotó: Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör)

Így "az építési tevékenységet jogerős építési engedély hiányában végezték".

Erre tekintettel egy újabb engedélyeztetési eljárást kellett lefolytatni, aminek végén 2018. március 19-én meglett a fennmaradási és a tovább építési engedély is.

Az egész procedúra 10 hónappal meghosszabbította a teljesítést, ami miatt a beruházás 75 millióval megdrágult, így már nettó 575 millióból fogják kihozni a sportcsarnokot. Az eredeti elképzelések szerint már március végére el kellett volna készülnie a beruházásnak, ami így leghamarabb csak jövő januárban kerülhet átadásra.