Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Emelkedtek az egészségügyi intézmények tartozásai. Azok a Magyar Államkincstár honlapján megjelent friss tájékoztatás szerint november végén 45,7 milliárd forintot tettek ki, ez az október végén realizált adósságnál 4,9 milliárd forinttal több.

A Magyar Államkincstár legfrissebb adatai szerint az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány összege november 30-án 54,6 milliárd forint volt, ez az október 31-i állapothoz képest 1,6 milliárddal magasabb.

Az 54,6 milliárd forintból 1 milliárd szállítói finanszírozású, döntően uniós projektekhez kapcsolódó hátralék, amelynek összege 900 millióval mérséklődött az előző hónaphoz viszonyítva. 

A legtöbbet az Észak-Közép-Budai Centrumnak sikerült lefaragnia az adósságából novemberben. Fotó: janoskorhaz.huA legtöbbet az Észak-Közép-Budai Centrumnak sikerült lefaragnia az adósságából novemberben. Fotó: janoskorhaz.hu

Az összes tartozásból 30 nap alatti 21,6 milliárd, 30 és 60 nap közötti 12,8 milliárd, 60 napon túli lejáratú 20 milliárd, átütemezett (amelynek esedékessége megállapodás alapján későbbi időpontra lett áttéve) 200 millió forint..

A tartozásállomány teljes összegéből az állammal szemben fennálló tartozás összege közel 300 millió, a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás állománya 54,3 milliárd, ebből 1,6 milliárd az államháztartáson belül áll fenn.

A tartozásállományból megközelítőleg 45,7 milliárd forint az egészségügyi intézményeknél halmozódott fel (beleértve a járó- és fekvőbeteg szakellátás intézményeit, az egészségügyi ágazati háttérintézményeket, valamint a klinikai központtal rendelkező felsőoktatási intézményeket). Ebből az állammal szemben fennálló tartozás összege közel 200 millió, a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás 45,5 milliárd, amelyből 800 millió irányul az államháztartáson belülre.

Az egy hónap alatt a legnagyobb adósságnövekedést elért TOP-3 egészségügyi intézmény:

  • Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház: 302 millió,
  • Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet: 297 millió
  • Békés Megyei Központi Kórház: 272 millió.

Az egy hónap alatt a legnagyobb adósságcsökkenést elért TOP-3 egészségügyi intézmény:

  • Észak-Közép-Budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő: -341 millió,
  • Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet: -181 millió,
  • Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház: -103 millió forint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.