<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az elmúlt órák történései az orosz-ukrán háborúban.

  • Zelenszkij ukrán elnök azt kéri a tisztviselőktől, hogy ne beszéljenek az újságírókkal Kijev Oroszország elleni katonai taktikájáról. Az ilyen kijelentések szerinte mérhetetlenül felelőtlenek. Az elnök azt követően nyilatkozott így, hogy egyes sajtótermékek névtelenséget kérő tisztségviselőkre hivatkozva közölték, az ukrán erők felelősek a krími orosz légitámaszpont keddi robbanásáért.
  • A krími légibázison történtek arra utalnak, hogy Kijev új, nagy hatótávolságú csapásmérésre alkalmas fegyverekhez jutott, ami megváltoztatja a háború menetét. Egyes nyugati katonai szakértők szerint a károk mértéke és a csapás pontossága is teljesen új fegyverzetre utal, amelynek potenciálisan fontos következményei lehetnek.

A zaporizzsjai atomerőmű (Fotó: Energoatom)A zaporizzsjai atomerőmű (Fotó: Energoatom)

  • Az ENSZ demilitarizált övezet létrehozását sürgette a zaporizzsjai erőmű körül. Az ukrán atomenergetikai vállalat azt közölte, hogy csütörtökön ötször is lőttek a létesítmény közelében az orosz erők, ami miatt a személyzet nem tud műszakot váltani.
  • Az Egyesült Államok is támogatja a demilitarizált övezet létrehozását.
  • A brit védelmi miniszter azt mondta, Putyinnak valószínűleg nem sikerül most elfoglalnia Ukrajnát. Ben Wallace szerint Ukrajna inváziója megingott és kezd kudarcot vallani.
  • Ukrajna arra számít, hogy pénteken megérkezik az a hajó, amely az ENSZ és Törökország által kötött megállapodás értelmében gabonát szállít Etiópiába.
  • Ukrajna 3 milliárd dolláros amerikai pénzügyi támogatásra számít augusztusban, szeptemberben pedig további 1,5 milliárd dollárra. Ezek a kifizetések a nyár elején elfogadott 7,5 milliárd dolláros pénzügyi segélycsomag részét képezik és olyan kifizetéseket hivatott fedezni, mint például az egészségügyi és nyugdíjkiadások.
  • A McDonald's a következő hónapban újranyitja néhány ukrajnai éttermét, ezzel is kifejezve támogatását, miután kivonultak az orosz piacról.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.