<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A hazai növekedési ütem bőven meghaladja az uniós átlagot, így az idei évben az egy főre jutó GDP vásárlóerő paritáson számolva megközelítheti az uniós átlag 78 százalékát.

Az Eurostat által közzétett adatok alapján a hazai GDP növekedése mind negyedéves, mind éves alapon továbbra is az élmezőnyben tartózkodik - áll Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzőjének értékelésében.

Mivel a hazai növekedési ütem bőven meghaladja az uniós átlagot, a hazai gazdaság felzárkózása határozottan folytatódhat az idei évben is, nem kizárt, hogy az idei évben az egy főre jutó GDP vásárlóerő paritáson számolva megközelíti az uniós átlag 78 százalékát.

A negyedéves, illetve éves növekedési ütemek ugyanakkor továbbra is tartalmaznak egyszeri hatásokat, így jobb összehasonlítási alapot adhat az elmúlt négy negyedév éves növekedéseinek átlaga, valamint a járvány előtti utolsó negyedévhez képest elért teljesítményA stabilan kedvező hazai teljesítménynek köszönhetően a növekedésünk így is az élmezőnybe tartozik. Mivel hat – csillaggal megjelölt – ország még nem jelentette meg a második negyedéves adatait, a sorrend még változhat.

A turizmustól erőteljesen függő spanyol gazdaság mellett a járműgyártás magas súlya miatt a német, a cseh és a szlovák gazdaság sem érte még el a járvány előtti szintet, míg a sereghajtók közé tartozik az olasz, a francia és a portugál gazdaság is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.