<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mint ahogy arra Orbán Viktor kedvenc sportújságírója a tegnapi 4:0-ás idegenbeli győzelem kapcsán felhívta a figyelmet, a gólszerzők közül két játékos, Sallai Roland és Nagy Zsolt is azon a felcsúti Puskás Akadémián nevelkedett, amelybe 2011 óta már közel 100 milliárd forint áramlott.

Orbán Viktor "az idén tizenöt éves Puskás Akadémia alapítójaként különösen büszke lehet a felcsúti intézményben nevelkedő Sallai Roland és Nagy Zsolt góljaira: a két Puskás-akadémista összesen három gólt szerzett a négyből, Sallai éppen úgy kettőt lőtt az angoloknak Angliában, ahogyan a 6:3 alkalmával egykor Puskás Ferenc". Erre hívta fel a figyelmet Szöllősi György, a kormányfő kedvenc sportújságírója az általa főszerkesztőként irányított Nemzeti Sport online verziójában alig két órával azt követően megjelent cikkben, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája 4. fordulójában idegenben, Wolverhamptomban 4:0-ra leiskolázta a sportág tanítómestereit.

Az angolok ellen két gólt is szerzett Sallai Roland is a felcsúti Puskán Akadémián nevelkedett. Fotó: MTI
Az angolok ellen két gólt is szerzett Sallai Roland is a felcsúti Puskán Akadémián nevelkedett. Fotó: MTI

Lapunk rendszeresen foglalkozik a Puskás Akadémiával, legutóbb idén áprilisban írtunk az Orbán Viktor által alapított A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány és az NBI-es focicsapatot működtető Puskás Futball Kft. pénzügyeiről.

Cikkünkből kiderül, hogy hála az alapítványhoz és az NBI-es csapathoz érkező pénzeknek, brutális pénzekből gazdálkodik a felcsúti foci. Csak tavaly e két szervezethez összesen több mint 17 milliárd forint érkezett, ami rekord a felcsúti foci történetében.

2011 óta pedig már több mint 99 milliárd forint áramlott a településre, ebből 74 milliárd az alapítványhoz, közel 25 milliárd pedig a kft.-hez.

A pénzek zöme a költségvetésből származó TAO-támogatás, vagy épp olyan, NER-hez közel álló cégek "adományai", amelyek rendszeres üzleti partnerei Mészáros Lőrincnek, vagy épp az állami közbeszerzéseket hagyományosan kiemelkedően szereplő társaságok.

Az pedig a tegnapi siker értékét növeli, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA világranglistáján a meccs előtt 35 hely tátongott a két válogatott között, Anglia az 5., míg Magyarország a 40. helyet foglalta el. Még nagyobb a különbség a pályára lépett játékosok összértéke között. A transfermarkt.com adatai szerint az angol focisták 1,32 milliárd eurót érnek, ezzel szemben a magyarok egy nagyságrenddel kevesebbet, 105 milliót.