Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Kormos Olga Kormos Olga

Az egészségügyi magánszolgáltatók ledermedtek Orbán Viktor miniszterelnök mai bejelentésétől, miszerint a koronavírus-tesztek árait hatósági árasítani kell. Egyelőre tájékozódnak a témában. 

Ma reggel a Kossuth rádióban Orbán Viktor úgy nyilatkozott: „a minisztert arra kértem, hogy az influenza elleni védőoltást minden önként jelentkezőnek ingyenesen biztosítsuk, a teszteket pedig később hatósági árassá tegyük."

Gulyás Gergely a ma délelőtti Kormányinfón már többet is elárult. A kormány napokon belül dönt a tesztek hatósági áráról. Az biztos, hogy 30 ezer forintnál alacsonyabb lesz, mert a piaci érdek helyett, az egészségügyinek kell érvényesülnie

Kiveszik a magán cégek kezéből a PCR-tesztelést? Fotó: mtiKiveszik a magán cégek kezéből a PCR-tesztelést? Fotó: mti

Információink szerint a magán egészségügyi szolgáltatók az első döbbenet után azonnal elkezdtek tájékozódni a témában, nevezetesen arról, mit is jelent pontosan rájuk nézve a hatósági árképzés egyáltalán?

„Olyan esetekben, amikor a versenypiac nem létezik, és ezért nem alakulhat ki határköltség-alapú ár, vagy az adott nemzeti, helyi közösség nem kíván egy szolgáltatást piaci alapra helyezni, hatósági ármegállapításra vagy árszabályozásra kerülhet sor” – írja a Wikipédia.

Magyarországon árszabályozó hatóság lehet az állam (a kormány egyik tagján vagy kvázi-autonóm árszabályozó hatóságon keresztül) vagy az önkormányzat. Magyarországon államilag megállapított hatósági ára van például a gyógyszereknek, a földgáznak, az elektromos áramnak és a cigarettának.

Mivel a hatósági ár jellemzően alacsonyabb az addig kialakított piaci áraknál, tehát minden valószínűség szerint a magán egészségügyi szolgáltatók nagykereskedelmi áron beszerzett koronavírus-tesztjeire rátett nyereségtől esnének el.

Van, aki azt pedzegeti, hogy talán a háttérben már ott van egy olyan állami cég, amely centralizálná a koronavírus-tesztek piacát, kihúzva a magán egészségügyi szolgáltatók egyik lábát, amely kétségtelenül a járvány miatt jött létre.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

14 napig ingyenesen hozzáférhet Prémium tartalmainkhoz a következő lépések megtétele után:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Adja meg bankkártyája adatait - a választott csomag díját csak a 14 napos próbaidőszak letelte UTÁN vonjuk le bankszámlájáról

+1: A 14 napos próbaidőszak alatt Profiloldalán bejelentkezve BÁRMIKOR LEMONDHATJA előfizetését

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.