<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Műveleti felderítőket, vagyis figyelőket keres a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat.

 

Műveleti felderítőket toboroz a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ), a 660 ezer forintos bruttó alapbér mellé bruttó 200 ezer forintos cafetériát, közel százezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatásokat ígérnek. A munkához csak érettségit és büntetlen előéletet követelnek meg, de előny a felvételinél a jogosítvány, a sportos életmód és a nyelvtudás, valamint a technológiák iránti érdeklődés - írja a hvg.

A figyelők azok, akik a kiképzésüket követően jellemzően a célszemélyeket vagy célobjektumokat figyelik meg. Azok szerint, akik korábban ezen a területen dolgoztak, ez nem egy családbarát és stresszmentes munka: a munkaidő és a munkavégzés helye ugyanis mindig a megfigyelttől függ.

A lap szerint az, hogy toboroznak a szakszolgálathoz, nem meglepő: a kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét. A legtöbb pénzt ráadásul az NBSZ kapta, a szervezet 14,4 milliárd forinttal lett gazdagabb, a pluszforrások jelentős szelete személyi juttatásokra megy el.