TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Augusztus közepén döntenek az utódjáról az NKE-n.

Hosszú, idézetekkel gazdagon tarkított írásban búcsúzik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a távozó rektortól, Patyi Andrástól. A cikk végén az is kiderül, amit már sejteni lehetett, de hivatalos megerősítést még nem nyert: Patyi újra bírói talárt ölt, visszatér a Kúriára.

Patyi András - a képen Orbán Viktortól jobbra Patyi András - a képen Orbán Viktortól jobbra

Portálunk nyár elején írt arról, hogy az NKE rektorát, Patyi Andrást nevezhetik ki a felállításra váró közigazgatási bíróság élére, míg a helyére Koltay András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense kerülhet. időközben több olyan jogszabály - törvény, illetve határozat, rendelet formájában - született, amelyek beleillettek a Patyival kapcsolatos tervekbe, tulajdonképpen megágyaznak a kinevezésének.

Cikkünk megjelenése után nem sokkal jött a hír, hogy Patyi lemondott a rektori posztjáról. A jövőjét illetően mindössze annyi derült ki, hogy tanárként kapcsolatban marad az egyetemmel.

Most viszont a bírói életút folytatásáról is információ jelent meg az egyetem kiadványában, a Bonum Publicum című magazinban. A távozó rektorról szóló írásból egyebek mellett kiderül, hogy Patyi bíróként visszatér a Kúriára.

Az új rektor személyéről augusztus közepén dönt a megújult Fenntartói Testület, miután véleményt alkotott a meg nem nevezett jelöltről az Egyetem Szenátusa. Mint említettük, portálunk információja szerint Koltay András lehet az utód. Forrásaink szerint azt várják az új rektortól - bárki legyen is az -, hogy tegyen rendet az egyetemen, mert túl sokféle világnézet van jelen az oktatói karban.

A cikkben Patyi felidézi, hogy sokszor kellett ellenszékben dolgozniuk. Szerinte zsigeri szintű rosszindulat csapott le az egyetemre, s bár az igaztalan politikai támadásokra számított, de az meglepte, hogy becsületsértésig terjedően rágalmazták az egyetemet, illetve annak vezetőjét. Ami leginkább meglepte, hogy az egyetemi világból is kapott támadást.

Mint fogalmazott:

"Az egyetemi ember a tudomány művelője is. Nemcsak tanít, hanem kutat is. S aki a tudomány igazi művelője, az rendelkezik egy bizonyos rálátással, átlátással és alázattal. Nos, a kritikák egy részéből ez a három egyszerre hiányzott."

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.