<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Augusztus közepén döntenek az utódjáról az NKE-n.

Hosszú, idézetekkel gazdagon tarkított írásban búcsúzik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a távozó rektortól, Patyi Andrástól. A cikk végén az is kiderül, amit már sejteni lehetett, de hivatalos megerősítést még nem nyert: Patyi újra bírói talárt ölt, visszatér a Kúriára.

Patyi András - a képen Orbán Viktortól jobbraPatyi András - a képen Orbán Viktortól jobbra

Portálunk nyár elején írt arról, hogy az NKE rektorát, Patyi Andrást nevezhetik ki a felállításra váró közigazgatási bíróság élére, míg a helyére Koltay András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense kerülhet. időközben több olyan jogszabály - törvény, illetve határozat, rendelet formájában - született, amelyek beleillettek a Patyival kapcsolatos tervekbe, tulajdonképpen megágyaznak a kinevezésének.

Cikkünk megjelenése után nem sokkal jött a hír, hogy Patyi lemondott a rektori posztjáról. A jövőjét illetően mindössze annyi derült ki, hogy tanárként kapcsolatban marad az egyetemmel.

Most viszont a bírói életút folytatásáról is információ jelent meg az egyetem kiadványában, a Bonum Publicum című magazinban. A távozó rektorról szóló írásból egyebek mellett kiderül, hogy Patyi bíróként visszatér a Kúriára.

Az új rektor személyéről augusztus közepén dönt a megújult Fenntartói Testület, miután véleményt alkotott a meg nem nevezett jelöltről az Egyetem Szenátusa. Mint említettük, portálunk információja szerint Koltay András lehet az utód. Forrásaink szerint azt várják az új rektortól - bárki legyen is az -, hogy tegyen rendet az egyetemen, mert túl sokféle világnézet van jelen az oktatói karban.

A cikkben Patyi felidézi, hogy sokszor kellett ellenszékben dolgozniuk. Szerinte zsigeri szintű rosszindulat csapott le az egyetemre, s bár az igaztalan politikai támadásokra számított, de az meglepte, hogy becsületsértésig terjedően rágalmazták az egyetemet, illetve annak vezetőjét. Ami leginkább meglepte, hogy az egyetemi világból is kapott támadást.

Mint fogalmazott:

"Az egyetemi ember a tudomány művelője is. Nemcsak tanít, hanem kutat is. S aki a tudomány igazi művelője, az rendelkezik egy bizonyos rálátással, átlátással és alázattal. Nos, a kritikák egy részéből ez a három egyszerre hiányzott."

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.