Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Két nap van még márciusból, de a budapesti kamara "további intézkedésig" nem indít behajtási eljárást a határidőt elmulasztókkal szemben - tudta meg lapunk.

A járvány első évéhez hasonlóan 2021-ben sem kell attól tartaniuk a fővárosi vállalkozásoknak, hogy a kamara behajtási eljárást kezdeményez velük szemben, amennyiben határidőre nem fizetik be a kamarai hozzájárulás 5000 forintos összegét. Erről a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tájékoztatta lapunkat.

Nagy Elek, a BKIK elnökeNagy Elek, a BKIK elnöke

Tekintettel a járványhelyzetre, valamint a kormányzati gazdaságmentő intézkedésekre, a BKIK 2020-ban már alkalmazta ezt az intézkedést. Akkor az első hullám elültéig, nyárig kaptak haladékot az érintett vállalkozások, hogy rendezzék elmaradásukat. Azt követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz  (NAV) került az elmaradások rendezése. Tudni kell ugyanis, hogy a kamarai hozzájárulás az adókhoz hasonlóan köztartozás módjára behajtandó tétel, amire tehát szintén kiterjed a NAV behajtási tevékenysége.

Nem dől össze a világ, ha nem fizetünk határidőre

Ha tavaly indokolt volt az átmeneti idő biztosítása, akkor idén duplán szüksége lehet erre a vállalkozásoknak. Bár Parragh László MKIK-elnöktől tudjuk, hogy amelyik vállalkozás nem tud kigazdálkodni évi 5000 forintot a hozzájárulásra, az inkább ne is folytassa a tevékenységét (ezt az állítását utóbb korrigálta az országos kamara elnöke), azért manapság még egy ötezer forintos tétel is fontos lehet. A szolgáltatószektorban hatalmi szóval tiltották el a munkavégzéstől a vállalkozásokat (például a fodrászokat), másokat pedig korlátok között engednek csak működni (mint például a vendéglátást). Ráadásul amennyi vállalkozása van egy személynek, annyiszor kell befizetnie az 5000 forintot.

Mint említettük, idén pláne indokolt a befizetés méltányos kezelése. A járvány nemhogy csitult volna tavaly tavaszhoz képest, hanem soha nem látott mértékben tombol. Ennek főleg a mutáns vírusok az okai, mindenesetre a mindennapi életünket szabályozó szigor továbbra is fennáll, ami egyértelműen károsan befolyásolja a vállalkozók működési környezetét.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.