5p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

A járványhelyzettől függően szóba jöhet az adózási határidők csúsztatása is Parragh László kamarai elnök szerint.

Akár idén is átmeneti időt kaphatnak a vállalkozások a kamarai hozzájárulás teljesítésére. Lapunk megkereste Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét - aki nem mellesleg az egyik legbizalmasabb tanácsadója Orbán Viktor miniszterelnöknek -, hogy megtudjuk, tavalyhoz hasonlóan idén is tervezik-e az 5000 forintos - amúgy politikai vitákat generáló - díj befizetési március végi határidejének figyelmen kívül hagyását, tekintettel arra, hogy a járványügyi és gazdasági körülményekben egyelőre nem állt be jelentős fordulat az előző évhez képest, s a veszélyhelyzet továbbra is hatályban van.

Parragh László (MTI Fotó: Kovács Tamás)Parragh László (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Az előző évben nyárig adtak türelmi időt a kamarák, onnantól viszont foganatosították a behajtásokat, ha valaki késlekedésbe esett a befizetéssel. Egy jó adag tartozást átadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak - Parragh László szerint főleg a legnagyobb lejáró tartozásállománnyal rendelkező Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szorult erre, míg máshol ez kisebb gondot jelentett - mivel a kamarai díj köztartozásnak számít, így az adóhivatal hajtja be végső soron, ha nincs más megoldás.

A kamarai elnök emlékeztetett arra, hogy ebben az ügyben nincs döntési helyzetben az MKIK, a hozzájárulások (amellyel kapcsolatban Parragh Lászlónak volt egy sokáig emlékezetes megjegyzése az ATV hétvégi adásában, mely szerint amelyik vállalkozás nem tudja kifizetni az évi 5000 forintot, az inkább ne is vállalkozzon, igaz, utóbb ezért elnézést kért) a területi kamarákhoz folynak be.

Szóba jöhet a határidők elengedése

Ők annyit tudnak tenni, hogy kéréssel fordulnak az illetékes testületekhez, hogy igyekezzenek méltányosan bánni a vállalkozásokkal. Erre idén is szükség lehet – fejtette ki Parragh László, hozzátéve, hogy a március eleji járványügyi helyzet alapján lehet majd választ adni az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.