2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A kormányszóvivő a Facebook-oldalán lengette be.

Nyár elején újabb nyugdíjemelés jöhet - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook oldalán. Ezzel gyakorlatilag megerősítve a korábbi kormánytagoktól érkező jelzéseket, miszerint a tavalyi évhez hasonlóan idén is szükség lesz évközi nyugdíjkorrekcióra. Ezt törvény szerint ugyanis hagyományosan minden év novemberében hajtja végre a kormány szükség esetén.

Mint írja,

" az év eleji 5 százalékos növekedést nyáron egy újabb, 2-3 százalékos nyugdíjemelés követheti".

Az indoklás szerint a kormány "nem hagyja, hogy a nyugdíjasok fizessék meg a háború árát".

Az év első három hónapjában a Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint kumuláltan 8,2 százalékkal emelkedtek az árak, ezzel párhuzamosan a nyugdíjas infláció mértéke ettől némiképp elmaradt, 7,8 százalék. A kormányszóvivő által közölt 2-3 százalék a jelenlegi adatok ismeretében is indokolt a nyugdíjak reálértékének megőrzéséhez, ami a kormány vállalása 2010 óta. Az azonban egyáltalán nem kizárt, hogy ennél is nagyobb emelést indokolna majd a következő pár hónap inflációja. Az elemzői várakozások ugyanis az előttünk álló időszakra is további drágulást vetítenek előre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!