<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az üzemanyagtöltő állomások júniusi forgalmának volumene 23,6 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.

A kiskereskedelmi forgalom volumene júniusban a nyers adat szerint 4,1, naptárhatástól megtisztítva 4,5 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal. 

Az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes üzletekben 0,3 százalékkal csökkent. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 1,1 százalékkal csökkent, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 2,5 százalékkal emelkedett.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 2,5 százalékkal nagyobb volt. Az eladások volumene a használtcikk-üzletekben 13,2, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 8,6, a könyv-,számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 4,3, valamint a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 4,0 százalékkal növekedett. Csökkent a forgalom volumene az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 3,1, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 4,3 százalékkal.

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 8,3 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 5,9 százalékkal emelkedett.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 23,6 százalékkal nagyobb volt.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 2,4 százalékkal növekedtek.

Júniusban az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1429 milliárd forintot ért el. Az országos kiskereskedelmi forgalom 45 százaléka az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes üzletekben, 36 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 19 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

Január és június között a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 10,3 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál. Az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes kiskereskedelemben 2,2, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 12,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 30 százalékkal nőtt az értékesítés volumene.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.