<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Akkorát buktunk, mint az üveges tót - mondta a főpolgármester a választási eredményre reagálva. 

"Bizonyos választókerületekben, nagyon sok helyen igen – én mégis azt gondolom, hogy nem az összefogás okozta a vesztünket, hanem annak a hiánya. Irgalmatlanul nehezen állt össze a közös kampány, a program, és a pártelitek szintjén nagyon sok belső feszültség volt" – nyilatkozta Karácsony Gergeny főpolgármester a Telexnek adott interjúban arra a kérdésre, hogy az ellenzéki összefogás összetartó közösséget is létrehozott-e.

Mint az üveges tót. Fotó: Bánkuti AndrásMint az üveges tót. Fotó: Bánkuti András

Többek között elmondta: a Fidesz politikája és a Fidesz érdekeire szabott választási rendszer jelentette kihívásokra az ellenzéki pártok eddig mindig konstrukciós megoldásokat adtak, koordinált indulás, taktikai szavazás, teljes összefogás. A konstrukciós megoldások kimerültek, most már politikai-tartalmi válasz kell. De úgy, hogy az összefogást, együttműködést megőrzik.

"Akkorát buktunk, mint az üveges tót. Tehát akinek ezek után nincs felelősségérzete az ellenzéki oldalon, aki nem tesz fel magának kérdéseket, vagy aki úgy érzi, hogy mindent jól csinált, az szerintem pszichopata. És én nem gondolom, hogy bárki az lenne közülünk" - mondta Karácsony Gergely.

Szerinte együtt maradni kényszer, de ebből még nem következik, hogy kényszeresnek is kell lennie. 

"Nagyon sok munka van, és még kell is ebbe. De lépjünk eggyel hátrébb: most az a kérdés, hogy ez a kormány egyáltalán választáson leváltható-e" - tette fel a kérdést.

Karácsony Gergely úgy látja, Márki-Zay Pétert az robbantotta be az előválasztáson, hogy az ellenzéki elittel kapcsolatos kritikát hitelesen meg tudta testesíteni.

"Ha viszont az a kérdés, hogy tudott-e érdemi politikát csinálni ebből, akkor szerintem nem tudott" - tette hozzá.

(Telex)
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.