2020. április 9. 18:51
mfor.hu

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook oldalán reagált Orbán Viktor délutáni bejelentésére, miszerint határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat. 

A főpolgármester szerint beletelik egy kis időbe, mire kiderül, jogilag hogyan kell értelmezni a miniszterelnök bejelentését, a kijárási korlátozás – helyes – meghosszabbításán túl mit is döntött a kormány. Mint arról mi is beszámoltunk, a húsvét hétfőn 24 óráig plusz jogokat adott a kormány a polgármestereknek, így ha szükségesnek tartják, a saját településükön hozhatnak szigorúbb korlátozó intézkedést az ünnep idejére. 

Fotó: Bánkuti András Fotó: Bánkuti András

Ezért Karácsony Gergely első körben magához kérette Budapest rendőrfőkapitányát, hogy mutassa be a kijárási korlátozások betartatásával kapcsolatos intézkedési tervét. 

+Amennyiben a rendőrség úgy ítéli meg, hogy a fővárosi közterületeken a mostani intézkedéseknél szigorúbb korlátozásokra van szükség, és azt érvényesíteni is tudja, az erről szóló döntést a budapesti rendőrfőkapitány javaslata alapján azonnal meghozom." - írja Karácsony a Facebook-oldalán.

Ugyanakkor bízik a budapestiekben, hogy tisztában vannak a téttel. A biztonság kedvéért azonban ma estétől minden budapesti háztartást felkeres telefonon és arra kéri a lakosokat, hogy hétvégén maradjanak otthon, ne látogassák meg a rokonaikat. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.