<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Oroszország azzal fenyeget, hogy leállítja Európa gázellátását

Hétfőn Oroszország arra figyelmeztetett, hogy lezárhatja a Németországba vezető fő gázvezetéket, ha a Nyugat előre lép és betiltja az orosz olajat - írja a BBC.

Alexander Novak miniszterelnök-helyettes szerint egy ilyen lépés "katasztrófális következményekkel" járna a globális kínálatra nézve, és az olajár megduplázódásához, hordónkénti 300 dollárhoz vezetne.

Nem túl optimista előrejelzés. Fotó: Depositphotos
Nem túl optimista előrejelzés. Fotó: Depositphotos

Az Egyesült Államok szövetségeseivel közösen fontolgatja a tilalom lehetőségét, hogy megbüntesse Oroszországot Ukrajna inváziója miatt. Németország és Hollandia azonban hétfőn elutasította a tervet.

Az EU gázának 40 százalékát és olajának 30 százalékát Oroszországból szerzi be, és nincs könnyű helyettesítője, ha az ellátás megszakad.

Novak kijelentette, hogy Oroszországnak minden joga megvan a megtorlásra, és rámutatott Németország múlt havi döntésére, amely megakadályozta a két ország közötti második Északi Áramlat vezeték tanúsítását.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.