<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hivatalosan nem sztrájkolhatnak, ezért meghosszabbított ebédszünettel álltak ki a tanárokért a közszolgálati dolgozók. Tiltakoznak az ellen a rendelet ellen is, amely energiamegtakarítási célból a téli időszakban maximum 18 fokot ír elő a közintézményekben.

A közszolgálati dolgozók is támogatják a pedagógusok tiltakozását. Bár most még nem sztrájkolhatnak, ma sok közszolgálati munkahelyen önkormányzati dolgozók, köztisztviselők és kormánytisztviselők a szolidaritásuk kifejezéseként meghosszabbították az ebédszünetüket kétszer tíz perccel – mondta a budapesti Bajza Utcai Általános Iskola előtt tartott sajtótájékoztatón Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke - írta meg a Népszava.hu.

Boros Péterné azt is elmondta, július elsejei visszamenőleges határidővel 20 százalékos, az inflációt ellentételező béremelést követelnek a közszolgálati dolgozóknak, beleértve a pedagógusokat is, hogy ki tudják fizetni a megnövekedett rezsit. Tiltakoznak az ellen a rendelet ellen, amely energiamegtakarítási célból a téli időszakban maximum 18 fokot ír elő a közintézményekben.

Nagy László, a Kölcsey Gimnázium tanára elmondta, iskolájukban ma 45 tanár vállalt egész napos sztrájkot, kiállva azok mellett a kollégáik mellett is, akiket múlt pénteken azért rúgtak ki, mert polgári engedetlenségből tagadták meg a munkát.

Komjáthy Anna, a PDSZ választmányi elnöke arról adott tájékoztatást, hogy legalább 13-14 ezer dolgozó sztrájkolt ma, de az összesítés után ez a szám várhatóan növekedni fog, és megközelítheti a márciusi sztrájk részvételi adatait.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.