Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Kiemelten közérdekűvé és nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a Millenáris nagyberuházást, aminek a második ütemét néhány hete adták át. A hatósági ügyintézést ennél fogva meggyorsíthatják.

A Millenáris átépítése összesen hét évet vett igénybe. A 2013-ban kezdődött munkálatok nagy részét már befejezték. Mintegy 18,6 milliárd forint közpénzből építette a kormányzati megbízásokban feltűnően sikeres WHB Kft. a Garage Ingatlanfejlesztő Kft.-vel közösen és a zöld felületekért felelős Parkertech Kft. A projekt érdekessége, hogy az első két cég együtt, a harmadik önállóan generálkvitelezőként lépett fel.

Rengeteg láthatatlan és látható high-tech megoldást, zöld függönyfalakat, rekreációs tereket hoztak létre és egy 500 helyes mélygarázst is építettek. A hatásvizsgálat és a költség-haszon elemzés szerint már idén megtérülhet a beruházás. A második ütem átadásáról lapunk is részletesen beszámolt néhány héttel ezelőtt.

A Millenáris Park egyik része (fotó: Mester Nándor)
A Millenáris Park egyik része (fotó: Mester Nándor)

A Magyar Közlönyben most megjelent kormányrendelet szerint a beruházással összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a megvalósításhoz, a használatbavételhez és üzemeltetés beindításához szükségesek.

A közvetlen környezetre vonatkozóan azt állapította meg, hogy ott a kivitelezés megkezdése után 24 hónap áll rendelkezésre a közterület használatára. Egyúttal kijelölte a kiemelt beruházásoknál már megszokott koordinációs felelőst, ez a személy a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízott lett.

Annyival gyorsult egyebek között az eljárás, hogy a településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, nincs helye településképi bejelentési eljárásnak és közterület-alakítási terv készítésének és alkalmazásának. A közigazgatósági ügyintézés legfeljebb 15 nap lehet, kivéve a különféle környezetvédelmi hatásvizsgálatokat. Fontos még, hogy a 13204/15 helyrajzi számú ingatlan telkén a beépíthetőség megengedett legnagyobb mértéke 45 százalék.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.