TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Kiemelten közérdekűvé és nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a Millenáris nagyberuházást, aminek a második ütemét néhány hete adták át. A hatósági ügyintézést ennél fogva meggyorsíthatják.

A Millenáris átépítése összesen hét évet vett igénybe. A 2013-ban kezdődött munkálatok nagy részét már befejezték. Mintegy 18,6 milliárd forint közpénzből építette a kormányzati megbízásokban feltűnően sikeres WHB Kft. a Garage Ingatlanfejlesztő Kft.-vel közösen és a zöld felületekért felelős Parkertech Kft. A projekt érdekessége, hogy az első két cég együtt, a harmadik önállóan generálkvitelezőként lépett fel.

Rengeteg láthatatlan és látható high-tech megoldást, zöld függönyfalakat, rekreációs tereket hoztak létre és egy 500 helyes mélygarázst is építettek. A hatásvizsgálat és a költség-haszon elemzés szerint már idén megtérülhet a beruházás. A második ütem átadásáról lapunk is részletesen beszámolt néhány héttel ezelőtt.

A Millenáris Park egyik része (fotó: Mester Nándor) A Millenáris Park egyik része (fotó: Mester Nándor)

A Magyar Közlönyben most megjelent kormányrendelet szerint a beruházással összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a megvalósításhoz, a használatbavételhez és üzemeltetés beindításához szükségesek.

A közvetlen környezetre vonatkozóan azt állapította meg, hogy ott a kivitelezés megkezdése után 24 hónap áll rendelkezésre a közterület használatára. Egyúttal kijelölte a kiemelt beruházásoknál már megszokott koordinációs felelőst, ez a személy a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízott lett.

Annyival gyorsult egyebek között az eljárás, hogy a településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, nincs helye településképi bejelentési eljárásnak és közterület-alakítási terv készítésének és alkalmazásának. A közigazgatósági ügyintézés legfeljebb 15 nap lehet, kivéve a különféle környezetvédelmi hatásvizsgálatokat. Fontos még, hogy a 13204/15 helyrajzi számú ingatlan telkén a beépíthetőség megengedett legnagyobb mértéke 45 százalék.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.