2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Komoly és őszinte tárgyalásokat folytatott a két Korea vezetője a nukleáris leszerelésről Panmindzsonban, aztán jött a szimbolikus faültetés.

Komoly és őszinte tárgyalásokat folytatott pénteken Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Mun Dzse In dél-koreai elnök a Koreai-félsziget nukleáris leszereléséről és a két ország közötti tartós békéről - közölte Jun Jong Csan, a szöuli államfői hivatal szóvivője.

A felek közös nyilatkozat megfogalmazásán dolgoznak, annak tartalmáról, tárgyalásaik eredményeiről az egynapos csúcstalálkozó végén (közép-európai idő szerint várhatóan 11 óra 30 perckor) tesznek majd bejelentést a helyszínen, a demarkációs vonalon fekvő Panmindzsonban - tette hozzá.

Kim Dzsong Un péntek délelőtt lépte át a két Koreát elválasztó demarkációs vonalat Panmindzsonban, és kezdte meg a tárgyalásokat Mun Dzse In dél-koreai elnökkel; a koreai háború befejezése, 1953 óta ő az első észak-koreai vezető, aki Dél-Korea területére lépett.

A tárgyalások több mint másfél órás első fordulója után a felek külön ebédeltek, később pedig egy békét és virágzást jelképező fenyőfát ültettek el együtt. A történelmi pillanatot a CNN kamerája is megörökítette:

A két vezető ezután rövid sétát tett kettesben, kíséret nélkül. Ezután tartják meg a megbeszélések második fordulóját. A szöuli elnök szóvivője azt is bejelentette, hogy este - a felek közös bejelentése után - Kim Dzsong Un felesége, Ri Szol Dzsu is részt vesz a két vezető közös vacsoráján.


LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!