2018. június 12. 09:10
mfor.hu

14 ország fog össze, és ezeknek egységessé válik az energiapiaca. Magyarország nincs közöttük.

Ma új fejezet kezdődik az Európai Unió energiapiacán: 14 ország fog együttműködni egy nagy piacként. Ez szoros együttműködést igényel a rivális szolgáltatók között, de gyakorlatilag a fél EU energiapiaca úgy fog működni, mint egy országé. Ez azt jelenti, hogy elméletileg egy portugál kórház vehet áramot akár német megújuló energia forrásoktól is, amíg a nemzetközi hálózat kapacitása megengedi.

A legtöbb most kimaradó ország jövőre tervezi a csatlakozást a rendszerhez, jelenleg azonban látványos a határ az együttmükődö és kimaradó országok között: Olaszország kivételével az összes nem résztvevő ország 2004 után csatlakozott. A következő országok piaca egyesül mától: Ausztria, Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Lettország, Litvánia, Norvégia, Hollandia, Portugália, Spanyolország, Svédország.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.