1p

Az ukrán külügyminiszter lefordította az uniós döntéshozóknak, mit jelentene, ha rubellel fizetnének az oroszoknak a gázért, olajért.

Ha bármelyik EU-ország meghajol Putyin megalázó követelése előtt, hogy rubelben fizessenek az olajért és a gázért, az olyan lesz, mintha egyik kezével Ukrajnát segítené, a másikkal pedig az oroszokat az ukránok megölésében. Arra buzdítom az érintett országokat, hogy bölcs és felelősségteljes döntést hozzanak - írta csütörtök reggel a Twitteren Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

Kuleba arra a bejelentésre reagált, amelyet szerdán tett Vlagyimir Putyin: eszerint Oroszország napokon belül nem fogadja el se a dollárt, se az eurót fizetőeszköznek az általa szállított földgázért, ha úgynevezett "nem baráti" országokról van szó.

A nem baráti országok listáján - az összes EU-tagállammal egyetemben - Magyarország is rajta van.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!