3p

A magyar gazdaságnak számos területén akadnak nehézségek és problémák, melyek kezelésében látszólag mintha nem jeleskedne az Orbán-kormány. Félresiklott a gazdaságpolitika? Vissza lehet-e vezetni Magyarországot a fejlődés és a felzárkózás útjára, melyről még Matolcsy György, jegybankelnök szerint is letért hazánk. Az Mfor.hu és a Privátbankár.hu közös rendezvényén, a Klasszis Klubban ezt is megpróbáljuk megfejteni vendégünkkel, Dobrev Klárával.

Bő egy évvel ezelőtt lapunknak adott interjújában úgy fogalmazott Dobrev Klára, európai parlamenti képviselő, az árnyékkormány miniszterelnöke, hogy "Orbán Viktor először találkozott a válsággal és belebukott". Pedig akkor még - az áprilisi választás előtt - egyszámjegyű volt az infláció, teljeskörűen élt a rezsicsökkentés és a költségvetés sem volt akkora bajban, mint manapság - az uniós források sorsa pedig távolról nézve sem volt akkora kérdőjel.

De vajon mindezek fényében hogyan értékeli Dobrev Klára az ötödik Orbán-kormány első évét? Megfelelő válaszok érkeztek-e a kihívásokra? Jó ötlet volt az ársapka, meddig maradhat velünk? Egyáltalán az elmúlt egy év Unióval folytatott harca, a töretlenül szoros viszony Oroszországgal hogyan befolyásolta hazánk helyzetét a nemzetközi szövetségekben? Hova vezet az orbáni politika?

Dobrev Klára lesz a Klasszis Klub következő vendége. Fotó: Mfor/Izsó Márton
Dobrev Klára lesz a Klasszis Klub következő vendége. Fotó: Mfor/Izsó Márton

Kritikussá vált mára a helyzet az oktatásban is, ahol már nemcsak a pedagógusok béremelése, de a hamarosan életbe lépő státusztörvény is aggodalommal tölti el az érintetteket; tanárokat, szülőket, fiatalokat. Lesz-e innen visszaút, és milyen sorsot predesztinál a magyarok következő generációinak a jelen, egyáltalán mi motiválhatja vajon az Orbán-kormányt abban, hogy az egyik, jövőt megalapozó ágazatot ennyire mostohán kezeli? Mi lenne a helyzetre a válasza az árnyékkormánynak, és tényleg csak a kormányon múlik a tanárok béremelése, mert rendelkezésre áll az uniós forrás?

Számos aktuális gazdasági kérdés mellett természetesen terítékre kerülnek a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választások. Milyen esélyekkel indul el a DK? Megkérdezzük vendégünket az árnyékkormány és az ellenzék általános helyzetéről is.

Soron következő Klasszis Klubunkra Dobrev Klárával 2023. május 10-én, szerdán, 15:30-as kezdettel kerül sor. A mintegy egyórásra tervezett online eseményen a részvétel teljesen ingyenes, mindössze egy regisztrációra van szükség.

Regisztráljon most! >>>

Korábbi Klasszis Klubunk beszámolói:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!