3p

Az idősek világnapja alkalmából fontosak a nyugdíjasok egy napig.

Az a Magyarország, ahol most élünk, tanulunk, dolgozunk és gyermeket nevelünk, az idősek munkája nélkül nem lenne - mondta a kormányszóvivő az idősek világnapja alkalmából a közösségi oldalán vasárnap közzétett videóban. Szentkirályi Alexandra elmondta, az ünnepen minden magyar nyugdíjasnak megköszönjük, hogy az ország legnehezebb időszakaiban, a világháború után, a kommunista diktatúra alatt, szocializmus szűk évtizedeiben és a rendszerváltás után is kitartottak, dolgoztak és gondoskodtak a családról.

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére utalva Szentkirályi Alexandra elmondta, a nyugdíjasok januárig visszamenőleg nyugdíjkiegészítést kapnak, jövő januárban pedig újabb nyugdíjemelés következik.

A DK-s Árnyékkormány üzenete az idősek világnapjára:

Egy szociáldemokrata kormányzásban a végigdolgozott élet jutalma a méltó, nyugodt időskor lesz. Így válnak majd mindenki számára példaképpé a nyugdíjasok, mert látni fogjuk, miért érdemes tisztességesen végigdolgozni egy életet

 A kormány elkötelezett a nyugdíjak vásárlóértékének mindenkori megőrzése iránt, hogy soha ne térhessen vissza az az időszak, amikor a baloldal hibás gazdaságpolitikája miatt elvették a 13. havi nyugdíjat is a szépkorúaktól - írta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője vasárnapi közleményében.

A magyar családokban a nagyszülők 96 százaléka tartja valamilyen formában a kapcsolatot az unokákkal, a családok nagy részében, 86 százalékában pedig jól megértik egymást az idősebbek és a fiatalok - közölte legfrissebb kutatása alapján a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) vasárnap.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Az MTI-hez az idősek világnapja alkalmából eljuttatott közleményben kiemelték: harminchárom éve, minden év október elsején a Föld különböző országai ünnepi rendezvényekkel köszöntik az idős embereket, és Magyarországon is kiemelten fontos és jeles ez a nap. A világnapra készült kutatás szerint az összetartozás érzését jelzi, hogy a nagyobb családi ünnepeket a nagyszülők többsége, 84 százaléka együtt tölti a gyermekeivel és az unokáival. A reprezentatív felmérés arra is rámutat, hogy minél több az unoka, annál nagyobb a boldogságérzet.

A magyar családokban az idősek és a fiatalok kapcsolata kifejezetten jó, a családok többségében legalább hetente találkoznak az idősebb és a fiatalabb generációk tagjai (69 százalék). A gyermekek nevelésében a nagyszülők csaknem kétharmada (63 százalék) aktívan részt vesz - ismertették.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!