TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Ugyancsak május közepén voltak legutóbb egyszerre ilyen sokan lélegeztetőgépen a hazai koronások közt.

693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 44-en vannak lélegeztetőgépen, derült ki az operatív törzs reggeli jelentéséből, mely a vasárnap során gyűjtött, koronavírussal kapcsolatos, országos adatokat ismertette. Mára virradóra tehát további 73 koronavírus-fertőzöttet kellett kórházba szállítani, ez pedig újabb nyugtalanító mérföldkövet jelent.

Egyrészt azt, hogy négy és félhavi csúcsra ért a kórházban kezeltek száma: a mostani, 693 főnél legutóbb május 12-én voltak egyszerre többen kórházban koronavírus miatt, az akkori létszám 746 volt. Másrészt megdőlt a második hullám - egészen friss - napi új kórházi kezelésre szorulók-rekordja: szeptember 22-én még 71 főről beszéltünk, ma pedig tehát ennél még két fővel több beteget kellett kórházba szállítani. Ebből a szempontból egyébként az abszolút rekordot a május 8. tartja, amikor 164 fertőzöttet kellett kórházba vinni, és összesen 1132-en szorultak kezelésre.

Lélegeztetőgépen ma 44-en vannak. Az ő számuk áprilistól május közepéig nagyjából egyenletesen volt kiemelkedően magas, az abszolút rekordot pedig ennél az értéknél is május nyolcadika tartja, akkor 74-en voltak egyszerre lélegeztetőgépen az országban koronavírus miatt. A mai értéknél legutóbb május 18-án jelentett többet az operatív törzs, akkor 46-ot.

Mint az újabb adatokból is látszik, tartósan nő a hazai egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás - viszont a kormány lélegeztetőgép-nagybevásárlásának köszönhetően a kórházak, legalábbis technikai felszereltségben biztosan felkészültek a helyzet kezelésére. A kérdés továbbra is az, hogy van-e elég felkészült kórházi dolgozó, aki tudja kezelni a lélegeztetőgépeket. A kormány álláspontja szerint van.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.