Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Ugyancsak május közepén voltak legutóbb egyszerre ilyen sokan lélegeztetőgépen a hazai koronások közt.

693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 44-en vannak lélegeztetőgépen, derült ki az operatív törzs reggeli jelentéséből, mely a vasárnap során gyűjtött, koronavírussal kapcsolatos, országos adatokat ismertette. Mára virradóra tehát további 73 koronavírus-fertőzöttet kellett kórházba szállítani, ez pedig újabb nyugtalanító mérföldkövet jelent.

Egyrészt azt, hogy négy és félhavi csúcsra ért a kórházban kezeltek száma: a mostani, 693 főnél legutóbb május 12-én voltak egyszerre többen kórházban koronavírus miatt, az akkori létszám 746 volt. Másrészt megdőlt a második hullám - egészen friss - napi új kórházi kezelésre szorulók-rekordja: szeptember 22-én még 71 főről beszéltünk, ma pedig tehát ennél még két fővel több beteget kellett kórházba szállítani. Ebből a szempontból egyébként az abszolút rekordot a május 8. tartja, amikor 164 fertőzöttet kellett kórházba vinni, és összesen 1132-en szorultak kezelésre.

Lélegeztetőgépen ma 44-en vannak. Az ő számuk áprilistól május közepéig nagyjából egyenletesen volt kiemelkedően magas, az abszolút rekordot pedig ennél az értéknél is május nyolcadika tartja, akkor 74-en voltak egyszerre lélegeztetőgépen az országban koronavírus miatt. A mai értéknél legutóbb május 18-án jelentett többet az operatív törzs, akkor 46-ot.

Mint az újabb adatokból is látszik, tartósan nő a hazai egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás - viszont a kormány lélegeztetőgép-nagybevásárlásának köszönhetően a kórházak, legalábbis technikai felszereltségben biztosan felkészültek a helyzet kezelésére. A kérdés továbbra is az, hogy van-e elég felkészült kórházi dolgozó, aki tudja kezelni a lélegeztetőgépeket. A kormány álláspontja szerint van.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.