2020. május 22. 09:47
mfor.hu

Május végétől a magyarok előtt is teljesen kitárja kapuit Horvátország, a járvány végét azonban még nem hirdeti ki. Tegnap Görögország jelentett be hasonló intézkedést. Nemzetközi összefoglalónk következik.

Május 29-vel Magyarországgal, Szlovákiával, Csehországgal és Ausztriával közös határain is feloldja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket Horvátország, jelentette be Gari Cappelli idegenforgalmi miniszter.

Dubrovnik, Horvátország. (Depositphotos) Dubrovnik, Horvátország. (Depositphotos)

Megmentenék a turizmust

Miután megnyílnak a határok a fenti országok állampolgárai előtt, és sikerül a németekkel, valamint a lengyelekkel is megegyezésre jutni,

Horvátország teljes idegenforgalmának több mint 60 százalékát helyreállíthatja,

emelte ki a tárcavezető az MTI szerint.

Horvátország közel két hete már részben újranyitotta határait: azóta beléphetnek azok a külföldi állampolgárok, akik üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt, valamint halaszthatatlan személyes okokból utaznak az országba. A Szlovéniával közös határán pedig múlt hét végén már teljesen feloldotta a korlátozásokat. 

Az idegenforgalmi miniszter korábban azt mondta: az Európai Bizottság május végén bemutatott helyreállítási terve konkrét részleteket és jelentős finanszírozást tartogat a turisztikai szektor számára, amely a horvát gazdaság húzóágazata. Utalt arra is, hogy az unió 2021 utáni, hétéves költségvetésének is segítenie kell csökkenteni a szektort ért károkat.

A héten Görögország is bejelentette, hogy jövő hónap közepétől ismét várja a turistákat.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.