Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
Mester Nándor Mester Nándor

Vevő alig téved be a bevásárlóközpontokban a nem alapvető termékeket árusító üzletekbe. A legnagyobb bajban a ruházati- és cipőboltok vannak, amelyek közül soknak már elfogyott minden tartaléka. Van egyezkedés a bérbeadókkal, de ha lesz is engedmény, az is csak annyit ér, mint a lélegeztetőgép egy covidosnak. Egyeseknek segít, de a többségnek a végstádiumot jelenti. Központi segítség kellene, de a kormány csak az ígéretig jutott.

Több hazai bevásárlóközpontban megszaporodott az eltakart üzletek száma. Könnyedén meggyőződhet erről bárki, főleg persze Budapesten, de néhány megyeszékhelyen is ez a helyzet. Zömmel a nem alapvető szükségleteket kielégítő boltok (jobbára ruházat, cipő) esnek ebbe a kategóriába, de salátabár is lehúzta már a rolót. A nyitva lévő üzletekben nem kell küzdeni a másfél méteres távolságtartással. Bár összesített adatokat nem adnak ki sem az üzletek sem a központok üzemeltetői, forrásaink szerint legalább 30-50 százalékos a forgalmi bevételek csökkenése az elmúlt 5-8 hónapban a megelőző év azonos időszakához képest.

„Jön a Valentin-nap, a húsvét és a többi ünnep, lesznek is akciók, de ez már aligha változtat az alaphelyzeten. Az érintett üzletek többsége felélte a tartalékokat. Nyitva vannak, de csak a veszteséget termelik, és közben egyezkedni próbálnak a bérbeadókkal”

– mondta lapunknak Sugár György, a több tucat üzletet több plázában is fenntartó Boston Group ügyvezetője. A tulajdonos más, szintén magyar tulajdonú üzletláncok napi gyakorlatát is első kézből ismeri, ezek alapján (de nem nevükben) nyilatkozott.

Manapság nem nehéz tartani a távolságot a plázákban (forrás: pixabay.com)Manapság nem nehéz tartani a távolságot a plázákban (forrás: pixabay.com)

Saját méréseikre hivatkozva azt mondta, hogy a karácsony sem hozott felívelést, 2019 decemberéhez képest 2020 decemberében 50 százalékkal volt kisebb az értékesítési forgalom a cégéhez tartozó üzletekben. A látogatószám 60-70 százalékkal esett vissza. Utóbbi mutató a központok egészében 30-60 százalékos lehetett, és a január is pocsék volt.

Megkérdeztük, hogy meddig bírják a nem alapvető termékeket árusító bérlők, de ennek megjóslására nem vállalkozott. Viszont elmondta (és ezt más forrásból is megerősítették), hogy a bérlők közül sokan már hónapok óta nem fizetik, mert nem tudják kifizetni a teljes bérleti díjat.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.