<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Magyarországon tartott sajtótájékoztatot a Ryanair vezérigazgatója, és sokan várták, mit fog bejelenteni. 

Jelentős médiavisszhangot kapott a Ryanair és a magyar kormány vitája a légitársaságokra kivetett különadó miatt, hiszen az ügy a Ryanair vezére, Michael O’Leary és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter személyeskedő vitájába torkollott.

Igaz, járatokat azért csökkentenek. Fotó: DepositphotosIgaz, járatokat azért csökkentenek. Fotó: Depositphotos

Mint ismeretes, a Ryanair az adót továbbhárította az utasokra (visszamenőleg is), amire válaszul fogyasztóvédelmi eljárás indult a cég ellen, mely végül egy 300 millió eurós bírságot eredményezett. Sokan várták, mit fog ma bejelenteni ezek után Michael O’Leary vezérigazgató.

Kijelentette:

nem zárják be a budapesti bázist, nem is vonulnak ki az országból,

de mivel a a különadó miatt sokkal drágábbá vált az országban a működés, ezért csökkenteni fogják az indul járatok számát, valamint meglévő járatokon a járatok gyakoriságát is csökkentik télen. Ez a cégvezér elmondása szerint ennek eredményeként 4,9 millióról 4 millióra csökken az utasszám - erről a Portfolio számolt be.

A Ryanair kezdettől fogva élesen bírálta a légiközlekedésre kivetett magyarországi különadót. A légitársaság nehezményezte a terhet, miután a szektor a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború miatt rekordveszteségektől szenvedett a közelmúltban. A légiközlekedésben nemhogy extraprofitról, de profitról is alig lehet még beszélni, évek óta az idei nyár volt az első igazán erős forgalmú időszak.

Miközben már európai kormányok csökkentik a légiközlekedést terhelő adókat annak érdekében, hogy segítsék a forgalom helyreállását, a turizmust és a munkaerőpiacot a járvány után, Magyarország adót vet ki a légitársaságokra, tovább rontva a magyarországi légiközlekedés és turizmus versenyképességét – mondta el korábban Michael O’Leary.

 

 

 

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.