2p

A szerda délelőtt bejelentett kormányzati intézkedés a késő este megjelent Magyar Közlönyben már meg is jelent, így elvileg csütörtöktől olcsóbban kellene az üzleteknek adni a krumplit és a tojást. A kereskedők szerint viszont erre ennyi idő alatt képtelenség felkészülni.

November 9-én a késő esti órákban megjelent a Magyar Közlönyben a Kormány 451/2022. (XI. 9.) Korm. rendelete az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló 6/2022. (I. 14.) Korm. rendelet módosításáról. A rendelet a kihirdetést követő napon, tehát november 10-én lép hatályba, kiterjesztve az árstopot a tojásra és a burgonyára.

Erre reagálva az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) azt közölte, hogy a rendelet kihirdetésének időpontjában az üzletek döntő többsége már bezárt, a dolgozók hazamentek, így a november 10-i reggeli üzletnyitásokra lehetetlen felkészülni az éjszaka során.

Mint jelezték, az OKSZ eddig is segítette az árstop előírásainak végrehajtását, együttműködve a hatóságokkal is. A családok több mint 200 milliárd forint támogatáshoz jutnak az élelmiszer árstop révén, oly módon, hogy ennek terheit a kereskedők viselik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!