2p

Szerintük külföldről be akartak avatkozni a magyar választásba az ellenzék oldalán.

Mielőbb üljön össze a nemzetbiztonsági bizottság! - ezzel a címmel adott ki közleményt a Fidesz-frakció szombat délután az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül.

A közlemény szerint példátlan eset került felszínre, hiszen szerintük Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje elárulta, hogy több milliárd forint kampánytámogatást kaptak külföldről. Ez amellett, hogy törvénytelen, még durva beavatkozási kísérlet is a magyar választásokba - írják.

A kormánypárti farkció szerint mindez szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért nem maradhat tisztázatlanul.

A Mindenki Magyarországa Mozgalomnak volt egy számlája, ennyi elég a vádakhoz. Márki-Zay Péter. Fotó: Facebook
A Mindenki Magyarországa Mozgalomnak volt egy számlája, ennyi elég a vádakhoz. Márki-Zay Péter. Fotó: Facebook

Ezért arra kérik Sas Zoltánt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökét, hogy mielőbb hívja össze a bizottságot, és tegye lehetővé az ügy feltárását.

Az ügy hátterében az állhat, hogy Márki-Zay nyilatkozata szerint, a kampányban a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak volt egy számlája, ami a központi kampány működtetését szolgálta. A Fidesz ebből vonhatta le azt a következtetést, hogy a mozgalom külföldről, az Action for Democracytól kapott pénzt, amit illegálisan csorgatott le a jelöltekhez. A civil szervezet összeesküvés-elméletnek nevezte a vádakat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!