Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

A miniszterelnök összehívja a gazdasági tanácsot.

Orbán Viktor az év eleji Kormányinfón bejelentette, hogy a tél során összehívja a "gazdasági tanácsot", mert gondoskodni akar arról, hogy az idei növekedés legalább a 4 százalékot elérje.

Gulyás GergelyGulyás Gergely

A mai Kormányinfón megkérdeztük Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy milyen tanácsra gondolt a miniszterelnök: a kormány mellett működő gazdasági kabinetre, netán egy ennél szélesebb körű, külsős szakemberekből is álló tanácsra? És mi lehet a gond a kormány szerint, ami miatt be kell avatkozni, hogy a GDP bővülése ne essen be 4 százalék alá?

Gulyás elmondta, hogy ez a kormány "belső döntéshozó szerve", melynek munkáját időnként a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György is segíti. Érdeklődésünkre közölte, hogy a tanács munkájában más külső szereplők - így a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a több stratégiai ügyben is a kormányfő fontos tanácsadójának számító Parragh László - nem vesznek részt, csak a miniszterek.

Ami pedig a növekedésre leselkedő veszélyt illeti, Gulyás szerint a magyar gazdaság belső motorjaival minden rendben van, de a külső piacok alakulása hátráltató tényező lehet. Kiemelte a német gazdaság fontosságát.

"Sok olyan előrejelzés van, amely európai recessziót, kisebb gazdasági válságot jelez előre" - mondta lapunknak.

Belső okok nincsenek, attól a növekedés elérhetné az elmúlt időben tapasztaltat - tette hozzá. A német gazdaságban azonban megkezdődött a recesszió, ami az autóiparban különsen erős hatású, de a gépiparban is érezhető - közölte a miniszter.

Ezzel együtt a kormány nem számol azzal, hogy intézkedések nélkül nagy mértékben csökkenne a magyar gazdaság növekedési üteme. A kormány 3,9 százalékos növekedést vár - hangzott el a tájékoztatón. Vagyis egy minimális veszteséget jelentenének a külső folyamatok. Gulyás ez alapján úgy látja, hogy "a helyzet nem veszélyes".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.